«Σταλινική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», λέει η πλευρά Κασσελάκη – «Το Συνέδριο θα αποφασίσει για όλα»

«Σταλινική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ», λέει η πλευρά Κασσελάκη – «Το Συνέδριο θα αποφασίσει για όλα»

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του κόμματος τόνιζε πως η απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητας Κασσελάκη είναι «αμετάκλητη»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «σταλινικές ανακοινώσεις» κάνει λόγο η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και στην οποία γίνεται λόγος για «άμεσα εφαρμοστέα» και «αμετάκλητη» απόφαση αποκλεισμού της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, το Γραφείο του κ. Κασσελάκη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει πως «το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τη σημερινή ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που ξεκαθαρίζει ότι “είναι εδώ” και ότι θα διεκδικήσει από το Συνέδριο την ακύρωση των αβάσιμων αποφάσεων της Κ.Ε., κάποιοι –υπό το κράτος πανικού– έσπευσαν να αλλοιώσουν ακόμη κι αυτή την απόφαση του Σαββάτου που οι ίδιοι έλαβαν. 

Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για δήθεν “αμετάκλητη” απόφαση όσον αφορά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη.

Να υπενθυμίσουμε πως το άρθρο 20 του Καταστατικού είναι σαφές και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το Συνέδριο έχει κάθε αρμοδιότητα, ως ανώτατο όργανο, να απορρίψει ή να επικυρώσει όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού. 

Ας ευχηθούμε οι σταλινικές ανακοινώσεις που εκθέτουν το κόμμα απέναντι στα μέλη του να μη γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη η απόφαση για τον Κασσελάκη»

«Αμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη» χαρακτήριζε την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος το Γραφείο Τύπου το ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα νωρίτερα. 

«Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, 12/10/2024, ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το όργανο συνεδρίασε με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Κασσελάκης: «Πρωτοφανές γεγονός ο αποκλεισμός μου – Το Συνέδριο θα αποφασίσει για όλα»

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναρτήσει βίντεο στο οποίο, μιλώντας για την απόφαση αποκλεισμού του από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος, έκανε λόγο για ένα γεγονός «πρωτοφανές στην Ιστορία του τόπου» και «σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς».

Παράλληλα, έδινε ραντεβού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους υποστηρικτές του να γίνουν «ένα μεγάλο κύμα δημοκρατίας το οποίο θα σαρώσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς».

«Η μειοψηφία των μελών ενός οργάνου απαγόρευσε στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος», σημείωνε επίσης ο κ. Κασσελάκης. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT