Στ. Κασσελάκης: Δεν ισχύει η απόφαση του αποκλεισμού μου, δεν εγκαταλείπω τον ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Κασσελάκης: Δεν ισχύει η απόφαση του αποκλεισμού μου, δεν εγκαταλείπω τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το Συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης αμφισβήτησε, σε συνέντευξή του, την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε τον αποκλεισμό του από την κούρσα της ηγεσίας, προβλέποντας παράλληλα ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star ανέφερε: «Οι ανακοινώσεις που βγαίνουν εναντίον μου είναι σοκαριστικές: “το θέμα είναι λήξαν”, “αμετάκλητες αποφάσεις”. Ποιος βγάζει αυτές τις αποφάσεις; Ποιος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Αποδέχομαι την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεσή μου, ωστόσο θα έπρεπε να παραμείνω πρόεδρος του κόμματος και να οδηγήσω το κόμμα στο Συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού. Το έκτακτο Συνέδριο εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Το επικείμενο Συνέδριο μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει. Θα είμαστε εδώ μέχρι τέλους. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι υποψήφιος, το Συνέδριο είναι το όργανο που εγκρίνει τις υποψηφιότητες. Θέλουν να με αποκλείσουν γιατί εφόσον είμαι υποψήφιος, η βάση θα εκφραστεί και δεν θα χάσω. Φοβούνται την οργή του κόσμου. Υπάρχει κύμα υπέρ μου που το βλέπουν στις οργανώσεις», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να ιδρύσει δικό του κόμμα απάντησε: «έχουμε το δικό μας κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον εγκαταλείπω, έχω δεσμευτεί ότι δεν θα προδώσω τα μέλη του κόμματος».

Στη συνέχεια, καταδίκασε τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους σημειώνοντας πως «συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τα ήθη και τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας δεν εκφράζουν εμένα».

Αιχμές για την ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή

«Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι η Κεντρική Επιτροπή «δεν έχει αρμοδιότητα και εξουσία να αποκλείσει καμία υποψηφιότητα», παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο για την αρμοδιότητα του Συνεδρίου.

50 μέλη της Κ.Ε. πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Υπήρχαν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πληρώνονται από το κόμμα» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, συνδέοντας την απόφασή αποκλεισμού του, με την απόφασή του να σταματήσουν να υπάρχουν έμμισθα μέλη στην Κ.Ε.

«Το εξώδικο είναι μία διαμαρτυρία. Αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες. Ζήτησε εξηγήσεις ο διευθυντής του κόμματος και δεν τις πήρε. Τι έπρεπε να κάνω;» διερωτήθηκε.

«Πρέπει να τηρηθεί το Καταστατικό, πρέπει να γίνει Συνέδριο, χωρίς προβλήματα που θα αλλοιώσουν τη φωνή της βάσης» τόνισε ο κ. Κασσελάκης. 

Για την «επόμενη ημέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε: «Σίγουρα δεν μπορούν να συνυπάρξουν αυτοί με εμένα (….) Δεν είμαι εδώ για να αρχίσουμε μια δίκη προθέσεων. Η μόνη λύση είναι η δημοκρατία. Η βάση αποφασίζει. Δεν αποφασίζει ο πρόεδρος ποιον κρατά και ποιον αφήνει».  

«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» 

Στο μεταξύ, νωρίτερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε τη νέα προσωπική του πλατφόρμα, στην ιστοσελίδα «odikosmassyriza.gr». 

«Εγγραφείτε! Γίνετε εθελοντές! Το site μας είναι στον αέρα. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο. Δεν έχω τους μηχανισμούς. Είχα και έχω μόνο εσάς», γράφει ο κ. Κασσελάκης και συνεχίζει:

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι που υπερβαίνει τα πρόσωπα: Η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Πάρτε τη Δημοκρατία στα χέρια σας». 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT