Κασσελάκης: «Με απέπεμψαν οι “μισθωτοί” της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ»

Κασσελάκης: «Με απέπεμψαν οι “μισθωτοί” της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως 50 μέλη του οργάνου που τον κήρυξαν έκπτωτο πληρώνονται από την Κουμουνδούρου – Ανέφερε πως παραμένει πρόεδρος

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην καταγγελία πως 50 άτομα της Κεντρικής Επιτροπής πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star. Τόνισε πως «σχημάτισαν απαρτία, αν και διαφωνούν με την όλη αυτή πράξη του Σαββατοκύριακου περί αποκλεισμού, διότι είναι μισθωτοί του κόμματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για τη διαδικασία τόνισε: «Δεν υπήρχε κάλπη στην ψηφοφορία και επίσης ούτε καν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι ούτε έγινε ταυτοποίηση». Επέμεινε πως παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως μετά τη μομφή που του έγινε το καταστατικό αναφέρει ότι «σε περίπτωση άρσης της εμπιστοσύνης της Κ.Ε. προς τον πρόεδρο, συγκαλείται έκτακτο συνέδριο». «Ενα κόμμα δεν είναι ακέφαλο και βάσει νόμου», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως το συνέδριο «μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει» και προέβλεψε πως θα αναβληθεί. Καταλόγισε στους «87» ότι δεν επιθυμούν να εκφραστεί η βάση, η οποία «βράζει» και πως ουσιαστικά φοβούνται πως θα αναιρέσει το μπλόκο που του έγινε για την υποψηφιότητά του. Αφησε να εννοηθεί πως στο τραπέζι υπάρχει και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος: «Τα μέλη έχουν επιλογές να προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και θα το κάνουμε. Εάν υπάρχει αναβολή θα το κάνουμε». Για το ενδεχόμενο δημιουργίας δικού του κόμματος, στην περίπτωση που ηττηθεί, απάντησε πως «δεν ήρθα στη χώρα μας πέρυσι για να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε και τη δημιουργία ενός νέου site με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση, με τη διάσπαση να είναι πλέον προ των πυλών, ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς ένα συνέδριο του οποίου ο χαρακτήρας, οι αρμοδιότητες και το αντικείμενο αποτελούν το μεγάλο επίδικο για τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Η παραίτηση της Γιώτας Πούλου από την Κεντρική Επιτροπή ήταν ένα πρώτο «καμπανάκι» πως η πλευρά Κασσελάκη ετοιμάζεται για δυναμικές ενέργειες αν το συνέδριο εμποδιστεί να ακυρώσει το μπλόκο που του έχει επιβληθεί για τις εκλογές της 24ης Νοεμβρίου. Σ’ αυτόν τον δρόμο κινήθηκε και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ο οποίος δήλωσε στο One πως «αν αποκλείσουν με παράνομο, αντικαταστατικό τρόπο τον κ. Κασσελάκη, θα σκεφτώ πάρα πολύ αν θα παραμείνω εκεί».

Ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωσή του φούντωσε και πάλι τα σενάρια που θέλουν μέλη της Κ.Ο., που βρίσκονται κοντά στον τέως πρόεδρο, να προχωρούν σε ανεξαρτητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει πέντε μέλη της Ολομέλειας δεν θα είναι πια αξιωματική αντιπολίτευσης. 12 βουλευτές είναι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη και υπολογίζεται πως ενδεχομένως και πάνω από τους μισούς να μη διστάσουν να αλλάξουν την κοινοβουλευτική αριθμητική. Το προχθεσινό πηγαδάκι της Ολγας Γεροβασίλη, του Νίκου Παππά και του Αλέξη Χαρίτση φουντώνει επίσης τα σενάρια, πως με τον Στέφανο Κασσελάκη εκτός ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπάρξει αναθέρμανση των σχέσεων με τη Νέα Αριστερά, χωρίς, ωστόσο, καμία πλευρά και οι «11» που αποχώρησαν πέρυσι από την Κουμουνδούρου να έχουν εκφράσει κάποια τέτοια πρόθεση.

«Απολύτως ανεπαρκής»

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στον κ. Κασσελάκη δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα πως «ήταν απολύτως ανεπαρκής όλη αυτή η διαδρομή ως προς τα συμφέροντα και του ΣΥΡΙΖΑ και της κοινωνίας». «Μας έχει τραυματίσει, αλλά όλες οι πληγές γιαίνουν. Κι εγώ είμαι γιατρός, όπως ξέρετε», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στο Ρέθυμνο μιλώντας σε δημοσιογράφους. Στον Alpha 88,6 Καβάλας ο Νικόλας Φαραντούρης τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ, ενώνοντας και όχι διχάζοντας, πολλαπλασιάζοντας και όχι διαιρώντας».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT