ΠΑΣΟΚ: Ωρα αποφάσεων για Ανδρουλάκη

Την άλλη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το νέο «οργανόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αλλαγές που ο Νίκος Ανδρουλάκης προωθεί στο ΠΑΣΟΚ. Με βάση το αρχικό σχέδιο που έχει στο μυαλό του και αφορά τη λειτουργία ενός συνθετικού οργάνου πολιτικού σχεδιασμού και στρατηγικής, ενός νέου «πρωινού καφέ», την ανανέωση και ανασυγκρότηση της «σκιώδους κυβέρνησης» με ρόλους τομεαρχών αυξημένης ευθύνης και αλλαγές στις θέσεις ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συνολικά στην παρουσία του κόμματος στη Βουλή, στο επίκεντρο μπαίνουν τα πρόσωπα που θα μπορέσουν να υπηρετήσουν καλύτερα τις προωθούμενες αλλαγές.

«Πριν “κουμπώσουν” πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις, θα επιδιώξει να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη», υπογραμμίζει άνθρωπος από το επιτελείο του προέδρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άρχισε χθες έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων, που θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες. Οπως αναφέρει πρόσωπο του επιτελείου του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη φάση περισσότερο ακούει τις ιδέες και πιθανές προτάσεις που έχουν οι συνομιλητές του ή ακόμα και παρατηρήσεις για δυσλειτουργίες του προηγούμενου διαστήματος και πώς θα μπορούσαν να διορθωθούν, προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις του. «Δεν είμαστε ακόμα σε λογική κατανομής ρόλων και θέσεων. Πριν “κουμπώσουν” πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις, θα επιδιώξει να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη», υπογραμμίζει σχετικά. Χθες ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε για αρκετές ώρες στο γραφείο του στη Βουλή, όπου είχε σειρά συναντήσεων, κυρίως με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους συζήτησε τα νέα δεδομένα για το κόμμα και άκουσε όσα έχουν να πουν. Οπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του, η ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας και παρουσίας του κόμματος είναι μία από τις κεντρικές επιδιώξεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα και στην επιλογή των στελεχών που θα κληθούν να δώσουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή μέσα από τις θέσεις ευθύνης για τη λειτουργία της Κ.Ο., αλλά και για την οργάνωση σε δεύτερο επίπεδο ομάδων εργασίας που θα υποστηρίζουν την Κ.Ο. στο έργο της.

Και ενώ ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει τον κύκλο επαφών, οι τελικές επιλογές σε πρόσωπα θα καθορίσουν εν πολλοίς τη δυναμική της επανεκκίνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα είναι ενδεικτικές των προθέσεων της νέας ηγεσίας οι θέσεις που θα προταθούν στους υποψηφίους των εσωκομματικών εκλογών και η αιτιολόγηση των επιλογών. Φαίνεται, πάντως, ότι στους σχεδιασμούς για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει, για την ώρα τουλάχιστον, κάποιος κομματικός ρόλος για τον Χάρη Δούκα, με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη να αναφέρουν ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων έχει θέση ευθύνης και πεδίο παραγωγής έργου, που μπορεί να ωφελήσει την εικόνα της παράταξης».

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιμένουν να δουν τις αποφάσεις του προέδρου του κόμματος και την πρόταση που επιφυλάσσει για καθέναν από αυτούς. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ένας εκ των υποψηφίων, «από τα όσα θα πει τις προσεχείς ημέρες θα διαπιστώσουμε αν οι κινήσεις του είναι ουσιαστικές, στην κατεύθυνση μιας πραγματικής αλλαγής στο κόμμα και υιοθέτησης νέων πρακτικών ώστε να διορθωθούν αστοχίες και κακώς κείμενα του παρελθόντος, ή αν θα πρόκειται για προσχηματικές κινήσεις, που δεν θα μας πάνε μακριά».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT