ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις εν όψει συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις εν όψει συνεδρίου

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αφορά θέματα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο και την εκλογή προέδρου. Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Στ. Κασσελάκη και της ομάδας των «87»

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις τρεις το μεσημέρι ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με θέματα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο και την εκλογή αρχηγού, αλλά και το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος.

Ωστόσο, στο περιθώριο της συνεδρίασης και στο διαδίκτυο μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και των υποστηρικτών του, μετά τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του από την κούρσα για την ηγεσία, και των μελών της ομάδας των «87», που του καταλογίζουν αντικαταστατική και αντισυντροφική συμπεριφορά και περιφρόνηση των αποφάσεων του κόμματος. Ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του είναι οριστική. Επιπλέον, διαβλέπουν στην κίνησή του, να δημιουργήσει ξεχωριστή ιστοσελίδα (Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ) για να εγγράφονται υποστηρικτές του και εθελοντές, μελλοντική σύσταση άλλου κόμματος.

Πηγές του κόμματος διαψεύδουν ότι σχεδιάζεται αναβολή ή αλλαγές στην υλοποίηση του συνεδρίου, σημειώνοντας ότι οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί θα ισχύουν ως έχουν: συνέδριο 8 έως 10 Νοεμβρίου, εκλογή συνέδρων 2 και 3 Νοεμβρίου και εκλογές 24 Νοεμβρίου (1η Δεκεμβρίου β’ γύρος, αν χρειαστεί). Ωστόσο ακούγονται έντονα φωνές που ζητούν αναβολή του συνεδρίου (π.χ. Χρήστος Σπίρτζης), ακόμη και εκλογή ηγεσίας χωρίς συνέδριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις εν όψει συνεδρίου-1
Στέφανος Κασσελάκης / ΙΝΤΙΜΕ

«Χτίζει προσωπικό στρατό»

«Πάω να χτίσω έναν προσωπικό στρατό βάσης ψηφοφόρων μέσα από μια άλλη διαδικτυακή διαδικασία», σχολίασε ο Χρήστος Γιαννούλης στον ΣΚΑΪ για τις προθέσεις του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για πρόπλασμα δημιουργίας νέας κίνησης έκανε λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στο Mega. 

Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί». Ενώ για την υποψηφιότητά του είπε: «Ηταν και έπαψε να είναι πρόεδρος. Εξελέγη και εξέπεσε. Το κόμμα έκρινε με τη μομφή ότι δεν μπορεί να το εκπροσωπήσει ως πρόεδρος. Πώς θα κατέβει λοιπόν υποψήφιος;».

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Στο κόκκινο οι αντιπαραθέσεις εν όψει συνεδρίου-2
Ολγα Γεροβασίλη / ΙΝΤΙΜΕ

Του απέδωσε ευθύνες για τη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας».

Καπνισάκης: Αλλοι βάζουν φωτιά

Απαντώντας σε όσα καταμαρτυρούνται στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης, σε δήλωσή του, στην οποία όπως λέει μεταφέρει «το αίσθημα των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», υποστήριξε ότι «αν όλοι όσοι επιτίθενται σήμερα με αυτήν τη δριμύτητα στον Στέφανο Κασσελάκη, ασκούσαν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με την ίδια ένταση, στοχοπροσήλωση και “εφευρετικότητα”, είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερέβαιναν το 20%».

Και πως «αν είχαν οργώσει τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο για να αναδείξουν και επικοινωνήσουν με ανάλογο ζήλο τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, είναι εξίσου βέβαιο ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί επί μακρόν».

«Αν όλοι αυτοί που “βάζουν φωτιά” στα τηλέφωνα για να καλέσουν συντρόφους τους να αποκλείσουν σύντροφό τους, είχαν επιδείξει το ίδιο πάθος για ένα μαζικό προσκλητήριο στην κάλπη, η Αριστερά της Δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, των ίσων ευκαιριών, θα ήταν σήμερα το αύριο του τόπου. Είναι τόσο ορατό πλέον ότι κάποιοι είχαν άλλο σχέδιο…»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT