ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ανοίγουν την πόρτα της εξόδου

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ανοίγουν την πόρτα της εξόδου

Νέα σφοδρή σύγκρουση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας – Επίθεση από Πολάκη στους «87».

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγουν σιγά σιγά οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, επιχειρώντας να προειδοποιήσουν για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν τελικά ο τέως πρόεδρος «κοπεί» από την κούρσα διαδοχής. Ουσιαστικά, χτυπούν «καμπανάκι» για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατέχει το κόμμα μετά τις εκλογές του 2023, καθώς αν πέντε βουλευτές αποχωρήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η τρίτη δύναμη στην Ολομέλεια, πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Ο Πέτρος Παππάς στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «αν επιμείνει η ομάδα η οποία διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στον αποκλεισμό Κασσελάκη, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να συμπεριληφθούμε στην επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αποκλειστεί κάποια υποψηφιότητα, προφανώς δεν έχω θέση στον ΣΥΡΙΖΑ». Στην ερώτηση εάν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής Κιλκίς απάντησε: «Υπάρχουν πολλές λύσεις. Προφανώς θα ανεξαρτητοποιηθώ. Το πρώτο βήμα είναι αυτό». Στην ίδια γραμμή, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης για δεύτερη φορά άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο, όχι μόνον ο ίδιος, να αποχωρήσει από την Κ.Ο. τονίζοντας ότι «οι φίλα προσκείμενοι στον κ. Κασσελάκη έχουμε έναν προβληματισμό σοβαρό και έντονο».

Καταδίκη για τον ιστότοπο

Μεγάλο μέρος της χθεσινής συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία αναλώθηκε στο σάιτ που έφτιαξε ο Στέφανος Κασσελάκης, με το όργανο να καταδικάζει τη συγκεκριμένη κίνηση. «Η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας αποτελεί άλλο ένα πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός, μετά την αποστολή του εξωδίκου στην Κ.Ε. και στην Π.Γ. του κόμματος. Είναι μια επιλογή συνειδητά παραπλανητική, αφού χρησιμοποιεί στο domain name και στο εσωτερικό της, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και ανταγωνιστική στο κόμμα μας», αναφέρεται. Η στάση της Ολγας Γεροβασίλη για τον Στέφανο Κασσελάκη και για τη δημιουργία του σάιτ ήταν για άλλη μια φορά σκληρή: «Ο κ. Κασσελάκης έχει ένα σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει. Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή, ή για το plan b το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας για δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση». Η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε: «Είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά». Μάλιστα, η γραμματέας της Κ.Ο. αναρωτήθηκε: «Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν».

Οι βολές από τα δύο στρατόπεδα ήταν συνεχείς, με τον Παναγιώτη Ρήγα να επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υποψηφιότητα στο συνέδριο μπορεί να θέσει όποιος θέλει χωρίς να έχει υποβάλει καν 30 υπογραφές και «πόθεν έσχες», σύμφωνα με το άρθρο 16 του Καταστατικού. O Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «επιδιώκει την απαξίωση του κόμματος, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος, που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ως ισχυρό ανταγωνιστή». Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε στη συνεδρίαση ότι «είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί από τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε., στις οργανώσεις στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού». Κριτική για τις συνεχείς συνεδριάσεις την ώρα που η επικαιρότητα είναι καυτή άσκησε η Ρένα Δούρου, επισημαίνοντας ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και υγείας, που τελικά μπήκαν στην απόφαση μετά και την παρέμβαση της Ράνιας Σβίγκου. Αυτό είχε ζητήσει και ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, οι Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Θεοδώρα Τζάκρη και Ρένα Δούρου διαφώνησαν με το κομμάτι της πολιτικής απόφασης που αφορά τα εσωκομματικά.

Υπό τη σκιά όσων συμβαίνουν, αλλά και της διάσπασης, ο Παύλος Πολάκης άσκησε έντονη κριτική και στη νέα πλειοψηφία σε σχέση με το πώς ασκεί κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη. «Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό. Για να λέμε όλη την αλήθεια εσείς οι “87” κλπ την έχετε κάνει τη μ@@@@ με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος – παραπονεμένος πρίγκηπας. Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT