Συγκρουσιακή ατμόσφαιρα για τα χρήματα στους Σπαρτιάτες

Συγκρουσιακή ατμόσφαιρα για τα χρήματα στους Σπαρτιάτες

Τροπολογία για διακοπή της χρηματοδότησης καταθέτει το ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά η κυβέρνηση

1' 44" χρόνος ανάγνωσης

Αφορμή για νέο μέτωπο ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ αποτελεί η επιλογή της Χαριλάου Τρικούπη να εγείρει εκ νέου ζήτημα διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών – ζήτημα το οποίο, πάντως, η κυβέρνηση φάνηκε χθες διά του εκπροσώπου της να αφήνει ανοιχτό. Η συγκρουσιακή ατμόσφαιρα, στην οποία αναμένεται να εμπλακούν και τα υπόλοιπα κόμματα της εθνικής αντιπροσωπείας, θα διατηρηθεί έως την Τρίτη, όταν και σχετική τροπολογία που προανήγγειλε με δήλωσή του χθες ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, παράλληλα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ. «Θα περιμένουμε το κείμενο της προτεινόμενης τροπολογίας από το ΠΑΣΟΚ, να το συζητήσουμε, χωρίς να απορρίπτουμε εκ των προτέρων τίποτα», σημείωσε ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Ως προς την ουσία του επίμαχου ζητήματος, το επίκεντρο της επιχειρηματολογίας του ΠΑΣΟΚ αφορά τη διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο σχήμα που εισήλθε στη Βουλή υπό την προεδρία του Βασίλη Στίγκα και στον έγκλειστο για κακουργήματα Ηλία Κασιδιάρη και στη Χρυσή Αυγή. Διασύνδεση η οποία, ως γνωστόν, οδήγησε στην απόφαση του Αρείου Πάγου για απαγόρευση συμμετοχής των Σπαρτιατών στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη διότι επέλεξε να αγνοήσει» την τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ από τον Σεπτέμβριο του 2023, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος προανήγγειλε επανακατάθεση της τροπολογίας, προκαλώντας μεταξύ άλλων νέα οξύτατη φραστική επίθεση, από το βήμα της Βουλής, του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι στα λόγια, με μια σειρά από τροπολογίες – οι οποίες ευτυχώς υπερψηφίστηκαν και έδωσαν τη δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να προβεί σε αποφάσεις που προστάτευσαν τη Δημοκρατία μας από εγκληματικές οργανώσεις», σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και είχε οδηγήσει στη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.

Κοινοβουλευτικές πηγές, πάντως, σημείωναν χθες πως με τα έως τώρα δεδομένα οι περιπτώσεις των δύο κομμάτων διαφέρουν: διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προβλέπεται από τον νόμο για εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι Σπαρτιάτες αφορά το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT