Φάμελλος: «Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Φάμελλος: «Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει απ’ την πολύ δύσκολη θέση που είναι, να επιστρέψουν απογοητευμένοι και να προσελκύσει νέους πολίτες, το κριτήριο και το στοίχημα είναι το ίδιο: να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε συζήτηση του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο στο πλαίσιο του 5ου OLYMPIA FORUM.

«Διαπιστώνουμε μία συρρίκνωση και μία απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση εμπιστοσύνης προς τον προηγούμενο πρόεδρο, διότι δεν υπήρξε επάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να ασκήσει πολιτική με σοβαρότητα, να εκπροσωπήσει την κοινωνία, να κάνει αντιπολίτευση με επάρκεια, και να καταθέτει μία πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», υποστήριξε. Είπε ότι με την υποψηφιότητα του ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει την ανάκτηση της σοβαρότητας και της ενιαίας έκφρασης, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητά του υπερβαίνει την εκπροσώπηση μιας ομάδας, ενός ρεύματος.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για «καταγγελίες για διαπλοκή, εξώδικα, λειτουργία παράλληλου site με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ενέργειες που δεν θα ήταν συμβατές όχι με το ρόλο του υποψηφίου προέδρου αλλά με το ρόλο του μέλους σε μια τοπική οργάνωση». Τόνισε ότι «δεν μπορεί πλέον το ερώτημα να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του γιατί επέλεξαν να προστατεύσουν το σπίτι τους, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε ο προηγούμενος πρόεδρος, ενώ έχει δηλώσει διαθεσιμότητα υποψηφιότητας, να επιτίθεται στο κόμμα στο οποίο θα ήθελε να ηγηθεί». «Το κόμμα και το κύρος του δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει το θύμα μιας προσπάθειας για προσωπικές επιδιώξεις και προσωπική προβολή», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είπε εν τέλει ότι «το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε ότι «η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αυτό που της αξίζει. Ξέρετε ποιοι έχουν αυτό που διεκδικούν; Τέσσερις τράπεζες, δύο διυλιστήρια, μερικές εταιρείες ρεύματος, αυτά αν τα αθροίσετε είναι μερικά δισεκατομμύρια που λείπουν από τους δήμους και από την αγορά και τα νοικοκυριά». Είπε ότι «αυτή την αδικία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να την αναδείξει και να την αντιμετωπίσει και να φέρει μία πολιτική αλλαγή, συμμετέχοντας βέβαια σε μία συνεργασία του προοδευτικού χώρου που φαίνεται ότι είναι αναγκαία. Εμείς μπορούμε να μιλάμε στην μεγάλη κρίση που ζούμε τουλάχιστον με αλήθειες».

Πηγή: ΑΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT