ΠΑΣΟΚ: Ενστάσεις και αιχμές από την πλευρά Δούκα για τον «ανασχηματισμό» Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Ενστάσεις και αιχμές από την πλευρά Δούκα για τον «ανασχηματισμό» Ανδρουλάκη

Πηγές αναφέρουν ότι στην τελική σύνθεση του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου «δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι» για την ηγεσία, «ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη» και πως οι τελικές επιλογές «δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενστάσεις για τη συγκρότηση Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου, αλλά και τις αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εξέφρασαν πηγές που πρόσκεινται στην πλευρά του Χάρη Δούκα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, και έπειτα από σειρά επαφών με τους συνυποψηφίους του στις εσωκομματικές εκλογές, προχώρησε στη δημιουργία του συντονιστικού, μοιράζοντας ρόλους, αλλά και σε αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας.

Πηγές από την πλευρά του Χάρη Δούκα, που ήρθε δεύτερος στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, αν και σημειώνουν ότι «σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ», σημειώνουν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου του κόμματος να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ, «αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση».

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι «στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη».

Αφήνουν αιχμή για την ανάθεση στην Αννα Διαμαντοπούλου του έργου του πολιτικού σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση», ενώ επισημαίνουν ότι «οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Στο εννιαμελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, συμμετέχουν οι Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, και η Αννα Διαμαντοπούλου, που αναλαμβάνει και υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού, ούτε η Νάντια Γιαννακοπούλου (ορίστηκε τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου) και ο Μιχάλης Κατρίνης (τομεάρχης Εθνικής Αμυνας).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT