Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ

Τις απόψεις των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική, καθώς και τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις απόψεις των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική, καθώς και τις εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 25%, το ΠΑΣΟΚ 15,3%, η Ελληνική Λύση 9,3%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5%, η Φωνή Λογικής 4,1%, η Νίκη 3,9% και η Πλεύση Ελευθερίας 3,3%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-1

Στο ερώτημα, ποιο κόμμα τις αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, «κανένα» απαντάει το 49%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 21% και Ελληνική Λύση με 6%. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν με 5%. 

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-2

Σχετικά με την απόδοση της κυβέρνησης, «καθόλου ευχαριστημένο» δηλώνει το 53%, «λίγο ευχαριστημένο» το 27% και «πολύ/αρκετά» το 19%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-3

Σχετικά με το εάν τους επόμενους μήνες τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, θα παραμείνουν ως έχουν ή θα γίνουν χειρότερα, το 44% εκτιμά ότι θα πάνε «χειρότερα», το 44% απαντά «τα ίδια» και το 9% εκτιμά πως θα υπάρξει βελτίωση. 

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-4

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και Νίκος Ανδρουλάκης

Αναφορικά με τις εσωκομματικές κάλπες στο ΠΑΣΟΚ, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει πως «δεν άλλαξε κάτι» από τις διαδικασίες εκλογής προέδρου έναντι του 25% που θεωρεί πως η Χαριλάου Τρικούπη βγαίνει από τις εκλογές «ενισχυμένη» και του 9% που απαντάει ότι το ΠΑΣΟΚ αποδυναμώθηκε από τη διαδικασία.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-5

Παράλληλα, «καλύτερη» θεωρεί την εικόνα του ΠΑΣΟΚ το 16% των ερωτηθέντων, «το ίδιο καλή» το 25%, «το ίδιο κακή» το 33%, και «χειρότερη» για το 7%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-6

Σε σχέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη, η εικόνα μετά τις εκλογές είναι «καλύτερη» απαντάει το 17%, «το ίδιο καλή» για το 25%, «το ίδιο κακή» για το 33% και «χειρότερη» για το 7%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-7

ΣΥΡΙΖΑ και υποψηφιότητα Κασσελάκη

Αξιολογώντας την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, στο σύνολο των ψηφοφόρων, συμφωνία εκφράζει το 41% και διαφωνία το 44%.

Την ίδια στιγμή, όσοι δηλώνουν πως ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2023, εκφράζουν συμφωνία σε ποσοστό 37% και διαφωνία στο 59%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-8

Αναφορικά με το εάν η υποψηφιότητα Κασσελάκη θα οδηγούσε σε επανεκλογή του στην προεδρία, το 35% των ερωτηθέντων απαντάει θετικά, ενώ αρνητικά απαντάει το 32%.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, θετικά απαντάει το 57% και αρνητικά το 23%.

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύεται το ΠΑΣΟΚ-9
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT