Παρέμβαση Τσίπρα για την οικονομία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα καταφέρει να διαφοροποιηθεί από τον σκληρό πυρήνα των χωρών της Ε.Ε. και να αποφύγει πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση θα περιγράψει, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθεί στην οικονομία, στο εισόδημα, στο κράτος δικαίου, στο κοινωνικό κράτος και στις δημόσιες υποδομές. Στον τερματισμό της απόκλισης και στην έναρξη μιας πορείας σταδιακής σύγκλισης. Στην ημερίδα που διοργανώνει το ινστιτούτο του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για έναν νέο εθνικό στόχο που θα είναι αντίστοιχος με:

• Την ένταξη και την ενσωμάτωση της χώρας στην ΕΟΚ τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

• Την ένταξη στην Ευρωζώνη τη δεκαετία του 1990.

• Την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια τη δεκαετία του 2010.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει πως η επιτάχυνση της σύγκλισης θα πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης, καθώς και με όρους συμπερίληψης των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια. Ο πρώην πρωθυπουργός θα επισημάνει στην τοποθέτησή του πως «η ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλά ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτόχρονα και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα. Μια βαθιά προοδευτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σύνολο σχεδόν των θεσμών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT