Ν. Παππάς: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί

Ν. Παππάς: Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί

«Δεν ξέρω αν τον ενοχλούν τα εσωκομματικά σας, αλλά το ποιος θα εκπροσωπεί την παράταξή μας δεν είναι δική του δουλειά», είπε για τον πρωθυπουργό, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις ομιλίες του, σχολίασε αρχικά κατά τη δική του δευτερολογία στη Βουλή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «ασεβή» τον πρωθυπουργό, ως προς τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.

«Περιμέναμε και ξέραμε ότι την υπόθεση του ειδικού δικαστηρίου για τις άδειες θα τη χρησιμοποιήσει και θα την εργαλειοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν αναμέναμε βέβαια, αυτό το δηλωμένο θεσμικό ατόπημα. Δεν υποχρεούται να με συμπαθεί. Εχει ο ίδιος ιστορικό προσπαθειών ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα θέλει να επιλέγει και το ποιος και με ποιον τρόπο θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί, και όλα αυτά που επιθυμεί εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του. Είναι ασεβής προς τον κανονισμό της βουλής και το Σύνταγμα». 

Ο κ. Παππάς, χαρακτήρισε ακόμα «δειλό και ενοχικό» τον πρωθυπουργό, «όχι γιατί μετάνιωσε για όσα ενορχήστρωσε εναντίον μας και εμού προσωπικώς, αλλά γιατί εφαρμόζει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες κάθε ημέρα. Θα ήταν πιο λειτουργικό και πιο συμβατό με την πραγματικότητα, αφού από τον Ιούλιο του 2019 εφαρμόζει τον νόμο, να τον αποκαλούμε νόμο Μητσοτάκη, και όχι νόμο Παππά». 

«Η σημερινή του στάση είναι ένα στίγμα για την παράταξή σας» είπε αναφορικά με την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθυνόμενος στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν τον ενοχλούν τα εσωκομματικά σας, αλλά το ποιος θα εκπροσωπεί την παράταξή μας δεν είναι δική του δουλειά».

Αναφορικά με τις φωτιές, σημείωσε πως από το 2019 έχουν καεί 4 εκατομμύρια στρέμματα, με ρεκόρ καμένων στρεμμάτων από το 2021 και τα περισσότερα εκτάρια ανά πυρκαγιά. Κάνοντας λόγο για φαινόμενα κακού συντονισμού αναρωτήθηκε: «Εχει ή δεν έχει η Πυροσβεστική 3.500 κενά την ίδια στιγμή που ετοιμάζεστε να πετάξετε στον δρόμο 2.500 εποχικούς πυροσβέστες που έχουν πείρα;»

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT