ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική εκστρατεία Κασσελάκη ενάντια στην απόφαση της Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογική εκστρατεία Κασσελάκη ενάντια στην απόφαση της Κ.Ε.

Περίπου 1.500 άτομα στα εγκαίνια των νέων γραφείων στον Ταύρο – Οι δύο διαφορετικοί κόσμοι στον ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκαν από την εκδήλωση του Ινστιτούτου τού Αλέξη Τσίπρα

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πανηγυρική φιέστα μετέτρεψε ο Στέφανος Κασσελάκης την υποδοχή των εθελοντών στα νέα του γραφεία. Σύμφωνα με συνεργάτες του, περίπου 1.500 άτομα βρέθηκαν στον Ταύρο. Συνοδευόμενος από τον σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπέθ χαιρέτησε τον κόσμο που τον περίμενε απ’ έξω, ξεκινώντας ουσιαστικά την προεκλογική του εκστρατεία κόντρα στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον απέκλεισε από την κούρσα διαδοχής.

«Αν και θέλουν να το παρουσιάσουν μερικοί αυτό ως νέο κόμμα, δεν καταλαβαίνουν ότι η μεγαλύτερη τιμή που μπορώ να έχω στη ζωή μου είναι να έχω την εμπιστοσύνη σας για την επανεκλογή μου στον ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτή η επανεκλογή θα πρέπει να γίνει συγχρόνως με εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, όπως ορίζει αυτό το πονεμένο καταστατικό μας», ανέφερε ο τέως πρόεδρος του κόμματος. Εξαπολύοντας επίθεση προς τους «87», τόνισε ότι «η απάντηση στην έλλειψη δημοκρατίας, όπως την έχουμε δει στο κόμμα μας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, δεν είναι η φυγή, είναι περισσότερη δημοκρατία», συμπληρώνοντας ότι του είναι παντελώς αδιάφορο πως του κλείδωσαν το γραφείο του στην Κουμουνδούρου γιατί «ένα κόμμα είναι ο λαός του». Σε σχέση με το συνέδριο, σχολίασε ότι «είναι ζήτημα δημοκρατίας να κερδίσουμε το συνέδριο, εάν το αναβάλουν είναι ζήτημα δημοκρατίας, να πάρουμε πρωτοβουλίες ως βάση όπως μας επιτρέπει το καταστατικό και να απαιτήσουμε η βούλησή σας να ακουστεί». Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, Ευάγγελος Αποστολάκης και Νίνα Κασιμάτη, ενώ υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Παππάς είχε δηλώσει ότι είχε μάθει για την ενοικίαση των γραφείων από την τηλεόραση.

Οι δύο διαφορετικοί κόσμοι στον ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκαν από την εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, όπου εκτός από τον Ευάγγελο Αποστολάκη κανείς από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη δεν παρακολούθησε την ημερίδα. Μια συζήτηση για την ακρίβεια στη στέγαση και στην ενέργεια με τη συμμετοχή πρώην υπουργών Οικονομικών, αναλυτών και καθηγητών –υπό τον πρώην πρωθυπουργό– δεν ήταν ικανή να ενώσει το κόμμα, το οποίο βαδίζει ολοταχώς προς τη διάσπαση. Τη διαφορετική οπτική που υπάρχει σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη αποτύπωσαν στελέχη όπως η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Χρήστος Σπίρτζης, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τώρα υπάρχουν φωνές που αμφιβάλλουν για το κατά πόσον το συνέδριο, αλλά και οι εκλογές, θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους, φοβούμενοι κάποιον νέο «αιφνιδιασμό» που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία στην Πολιτική Γραμματεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας παίρνοντας μια απόφαση με δύο σκέλη κατά πλειοψηφία. Από τη μία, κανείς δεν αμφισβητεί πως η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποφανθεί για ό,τι θέλει, αλλά την ίδια ώρα το ίδιο μπορεί να κάνει και το συνέδριο, που είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Αυτό, μάλιστα, ανακοίνωσε χθες η Θεοδώρα Τζάκρη στον Ταύρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπληρώνοντας ότι «δεν υφίσταται αποκλεισμός σου, πρόεδρε. Υπάρχει εισήγηση της Επιτροπής προς το συνέδριο, το οποίο θα αποφανθεί για όλα». Κάποιοι υποστήριζαν, πάντως, πως οι απουσίες στο όργανο ήταν αρκετές. Χθες συνεδρίασαν και οι «87», εστιάζοντας σε ζητήματα τεχνικά, που αφορούν το επικείμενο συνέδριο και τους συντονιστές της περιφέρειας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT