Γεωργιάδης για υπόθεση Novartis: Συκοφάντες οι δύο μάρτυρες, ημέρα δικαίωσης

Γεωργιάδης για υπόθεση Novartis: Συκοφάντες οι δύο μάρτυρες, ημέρα δικαίωσης

Ο υπουργός Υγείας σχολίασε την άρση προστασίας των μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης». «Να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση της προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, σχολίασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης. 

Με ανάρτησή του στο X, ο Γεωργιάδης χαρακτηρίζει τους μάρτυρες «συκοφάντες», κάνοντας λόγο για «ημέρα δικαίωσης». «Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη», γράφει μεταξύ άλλων.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος που είχαν προσφύγει κατά της προστασίας των μαρτύρων μπορούν να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει –επιτέλους– την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Ομως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για πολιτικούς σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Ελληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT