Π. Μαρινάκης για Novartis: Απόφαση που βγάζει τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες

Π. Μαρινάκης για Novartis: Απόφαση που βγάζει τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες

«Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει», αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόφαση-σταθμό που «βγάζει τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινακης, αναφορικά με την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στην τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων, που εισηγήθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνοντας πως «η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα».

«Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση – σταθμό, βγάζοντας τις “κουκούλες” από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis. Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει», προστίθεται στη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις μετά την απόφαση προχώρησαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά η δήλωση Μαρινάκη

«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:

“Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους”.

Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση – σταθμό, βγάζοντας τις “κουκούλες” από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis. Η δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT