ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ των «κασσελίστας» και των «87»

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ των «κασσελίστας» και των «87»

Αφορμή το άνοιγμα των γραφείων στον Ταύρο, η φιέστα που διοργάνωσε ο τέως πρόεδρος του κόμματος, οι αναφορές του περί ελλείμματος δημοκρατίας στον ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Δεοντολογίας

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει τέλος η κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα επεισόδια που καταγράφονται ανάμεσα στους «κασσελίστας» και στους «87» είναι καθημερινά και πολλά. Το άνοιγμα των γραφείων, η φιέστα που διοργάνωσε ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Ταύρο, αλλά κυρίως όσα είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ News προκάλεσαν έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης. «Οσο υπάρχει δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνω τα πάντα για να μη ρευστοποιηθεί αυτό το κόμμα ούτε σε οποιονδήποτε άλλον νέο φορέα», δήλωσε ο τέως πρόεδρος και παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από το περιβάλλον του και τον ίδιο για δημιουργία νέου κόμματος, οι συζητήσεις φούντωσαν και πάλι. Σε σχέση με τις δηλώσεις βουλευτών του, πως μπορεί να αποχωρήσουν από την Κ.Ο. αν αποκλειστεί από τις εκλογές, τόνισε πως «εάν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας στο τέλος της ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις πολλών. Πολλών σε όλα τα επίπεδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι νέες αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν την αντίδραση των «87», οι οποίοι σημείωναν: «Εχει έτοιμο το Ι.Χ. κόμμα του, με πολυτελή γραφεία και ιστοσελίδα, η οποία είναι παραπλανητική με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, και ανταγωνιστική του. Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κινείται πλέον ανοιχτά αντιπαραθετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενος σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο».

Ο τέως πρόεδρος, που χθες βρέθηκε στη Χαλκίδα, είναι αποφασισμένος να δώσει τον αγώνα για να επανέλθει στην Κουμουνδούρου μέχρι την τελευταία στιγμή. Χθες υπενθύμισε για άλλη μια φορά με ανάρτησή του στα social media τη σημερινή προθεσμία εγγραφής στον isyriza, προκειμένου οι υποστηρικτές του να μπορούν να ψηφίσουν στις οργανώσεις μελών για συνέδρους και να επαναφέρουν «τη νομιμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ». Στελέχη της νέας πλειοψηφίας έκαναν λόγο για νευρικότητα που παρουσιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης και σημείωναν πως δήλωσε ότι δεν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση του ινστιτούτου του, ενώ σχολίαζαν πως επανέφερε τον πήχυ για το κόμμα στο 20%. Η κόντρα μεταξύ των δύο στρατοπέδων επεκτάθηκε και σε σχέση με τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Δεοντολογίας. Οπως είχε δημοσιεύσει η «Κ» από χθες, η συνεδρίαση της Τετάρτης είχε απουσίες, με πέντε μέλη του οργάνου να συντάσσουν επιστολή, αποκρούοντας τις αναφορές και τις δηλώσεις πως αποφασίστηκε ότι το συνέδριο θα κρίνει την υποψηφιότητα του τέως πρόεδρου.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας ως όργανο δεν δικαιούται να κρίνει αποφάσεις οργάνων, όπως επιχείρησε αριθμός μελών της και μάλιστα χωρίς την απαρτία του οργάνου. Η πράξη αυτή αυθαίρετη όπως διότι υπερβαίνει τις καταστατικές πρόνοιες, όπως προκύπτει από το άρθρο 19 του καταστατικού και από τον κώδικα δεοντολογίας της επιτροπής», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Εφη Ζήση, Θεόδωρος Καλογήρου, Μαργαρίτα Μπουραντά, Στέλιος Παππάς και Ελένη Σακισλή.

Καταγγελίες φίμωσης

Προβληματισμός επικρατεί ήδη για το τι θα συμβεί στις οργανώσεις μελών ενόψει των εκλογών του επόμενου Σαββατοκύριακου. Από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη κατήγγειλαν χθες «φίμωση» μελών στις τοπικές στα Βριλήσσια και στην Καισαριανή, καθώς δεν τους επετράπη να θέσουν το ψήφισμα που επιθυμούσαν.

«Το συνέδριο θα το χάσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Και θα επικυρώσει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι το πρόπλασμα ενός νέου κόμματος. Με ιστοσελίδα, ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, με γραφεία υπερδιπλάσια ολόκληρης της Κουμουνδούρου», ανέφερε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στο Περιστέρι, τόνισε πως «εμένα δεν με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να φτιάξει δυστυχώς ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας ΣΥΡΙΖΑ του 5% που θα ασχολείται με τα δικαιώματα».

Τη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Νίκαια επισκέφθηκε χθες ο Σωκράτης Φάμελλος. Σήμερα μιλάει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με την Ευρωπαία εισαγγελέα Kristel Siitam-Nyiri συναντήθηκε ο Νικόλας Φαραντούρης. «Από τα βασικά προβλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό. Οι δικαστές να επιλέγουν οι ίδιοι την ηγεσία τους», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT