Τι αλλαγές φέρνει το πολυνομοσχέδιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει σελίδα στη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές μέσα από την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Κατάργηση των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου –πλην των πληθυσμιακών,  αύξηση του ακατάσχετου ορίου μισθών  στα 1.500 ευρώ τον μήνα, σημαντικές παραεμβάσεις στον κλάδο του τουρισμού, άνοιγμα του κλάδου των αυτοκινητιστών προβλέπονται στις διατάξεις του.

Κατάργηση των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου –πλην των πληθυσμιακών–, δυνατότητα συστέγασης φαρμακείου με οποιοδήποτε κατάστημα, κατοχή πολλών αδειών ίδρυσης φαρμακείου από έναν φαρμακοποιό και πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου περιλαμβάνονται στις αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τα φαρμακεία.

Ορίζει την αύξηση του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα, καθώς και την κατάργηση κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο έως 500 ευρώ. Επίσης, περιέχει σειρά  ρυθμίσεων που διευκολύνουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.  

  Σημαντικές  είναι οι παρεμβάσεις στον κλάδο του τουρισμού, καθώς   επιτρέπει τη λειτουργία τουριστικών γραφείων που μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, αρκεί να περιέχουν στον διακριτικό τους τίτλο τον όρο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» (e-service). Επίσης, θεσπίζεται ότι η υπαγωγή τουριστικών καταλυμάτων σε καθεστώς χρονομεριστικής μίσθωσης (time share) είναι δυνατό να αφορά σε ποσοστό έως 49% της συνολικής δυναμικότητας των εν λόγω καταλυμάτων σε κλίνες, ανεξάρτητα από τη λειτουργική τους μορφή.

Σε σχέση με το γάλα, η ουσιαστική προσθήκη αφορά ότι η διάρκεια του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης θα καθορίζεται από τον παρασκευαστή, «μετά έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων και κατά τις προβλέψεις της κοινοτικής νομοθεσίας».


Αναλυτικό ρεπορτάζ για το πολυνομοσχέδιο στην «Καθημερινή» της Παρασκευής.


Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πολυνομοσχέδιο (αρχείο pdf)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT