Επιστράτευση «κορυφαίων» στο ΠΑΣΟΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική δοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά συνιστούν, σύμφωνα με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, οι εκλογές του Μαΐου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συγκρότησης της εκλογικής επιτροπής του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ ως μέρος «της ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης», προβλέποντας ότι το κόμμα της Αριστεράς δεν πρόκειται να κερδίσει καμία περιφέρεια ή μεγάλο δήμο. Αντιθέτως, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά» θα σημειώσουν καλές επιδόσεις στις τοπικές εκλογές, όπως συνέβη και σε επιμελητήρια και επαγγελματικές ομοσπονδίες. Στην εκλογική επιτροπή την οποία ανακοίνωσε -με χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν απουσίες ή «αποκλεισμοί»- περιλαμβάνονται στελέχη όπως οι κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης και Φώφη Γεννηματά, αλλά και «παπανδρεϊκοί» όπως οι κ. Φίλ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης και Μιχ. Καρχιμάκης. Στην επιτροπή περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Δ. Καρύδης, Π. Κουκουλόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τόνια Αντωνίου, Τ. Ρήγας και Ν. Σαλαγιάννης. Η επιτροπή θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν περιοδείες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα είναι παράλληλες με εκείνες που διοργανώνει η «Ελιά». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επανέλαβε και την πρόσκλησή του προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε όλα τα στελέχη, από τη βάση έως την κορυφή του κόμματος, να συστρατευθούν, τονίζοντας ότι είναι «δική τους ιστορική υποχρέωση να βοηθήσουν». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ακόμη, ότι ο ωφέλιμος χρόνος είναι σχετικά περιορισμένος, λόγω των εορτών του Πάσχα που παρεμβάλλονται, και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να συμμετάσχουν ενεργά στον προεκλογικό σχεδιασμό της Χαρ. Τρικούπη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT