Με τον κ. Σαμαρά σε πρώτο πλάνο η Ν.Δ.

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή εβδομάδα, παράλληλα με τη μείζονα πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, αναμένεται να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου. Επικεντρωμένη στο πρόσωπο του ίδιου του κ. Αντ. Σαμαρά, με σαφή θετικό χαρακτήρα και προβολή των βημάτων που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση, αλλά και με έντονο διλημματικό τόνο καθώς θα αναδεικνύεται το διακύβευμα της σταθερότητας έναντι της περιπέτειας, η καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος θα αναπτυχθεί στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ (τηλεόραση, έντυπα, ραδιόφωνο) αλλά και στο Διαδίκτυο (κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες).

Τον τελικό λόγο για τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας έχει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν αποφεύγει να συμμετέχει στις σχετικές συσκέψεις, αλλά και να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα στελέχη που έχουν αναλάβει την υλοποίηση, ενώ έχει ορίσει και τον… χαμηλό προϋπολογισμό της εκστρατείας, ανάλογο με τα γλίσχρα οικονομικά του κόμματος. Ο διευθυντής του Γρ. Τύπου του Μαξίμου Γ. Μουρούτης θεωρείται ο «εκτελεστικός» του επιτελείου, ενώ στις συσκέψεις τόσο για τη στρατηγική στόχευση όσο και για την υλοποίηση συμμετέχουν, πέραν του γραμματέα του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκου, οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης (σ.σ.: και λογογράφος), Δημ. Σταμάτης, Κ. Μπούρας και Στ. Παπασταύρου.

Το δημιουργικό έχει αναλάβει η εταιρεία Newton’s Laboratory, η ίδια που «έτρεξε» την καμπάνια των εκλογών του 2012, που όχι μόνον εκ του… αποτελέσματος, αλλά και εκ του «θορύβου» που προκάλεσε κρίθηκε επιτυχημένη, γεγονός που δικαιολογεί και τον νέο κύκλο συνεργασίας των δύο πλευρών. Οι συσκέψεις των δύο μερών είναι συνεχείς και η εκπομπή του πρώτου διαφημιστικού σποτ είναι ζήτημα ολίγων 24ώρων, καθώς πλέον απομένουν μόλις 3 εβδομάδες μέχρι τις κάλπες.

Ο πυρήνας του προεκλογικού λόγου της Ν.Δ. βασίζεται και στα ευρήματα των ερευνών που διεξάγει για το κόμμα ο κ. Γ. Μαύρος (MRB), οι οποίες αφενός καταγράφουν το ρευστό σκηνικό που επικρατεί, αφετέρου έχουν αποτυπώσει και τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος. Δηλαδή, το πολύ υψηλό ποσοστό πολιτών (περί το 55%) που αμφιβάλλει για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα, την ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του εκλογικού σώματος που ανησυχεί ότι ενδεχόμενη υλοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε νέες οικονομικές θυσίες, αλλά και την… προτίμηση των πολιτών προς έννοιες όπως η ελπίδα, η αποφυγή της οξύτητας, η ανάγκη για αλλαγή, όχι όμως με διακινδύνευση όσων έχουν μέχρι σήμερα επιτευχθεί.

Στο εσωτερικό του Μαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία ότι η Ν.Δ. μπορεί να βγει ακόμη και νικήτρια από τις κάλπες του Μαΐου, παρά το γεγονός ότι το υψηλό ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου, αλλά και του αριθμού των πολιτών που αρνούνται να απαντήσουν, αυξάνει το ποσοστό αμφιβολιών.

Σύνταγμα και περιοδείες

Η παρουσίαση των προτάσεων για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον κ. Σαμαρά, την προσεχή Τετάρτη, αναμένεται να σηματοδοτήσει την είσοδο της Ν.Δ. στην τελική ευθεία για τις κάλπες. Αλλωστε, Σύνταγμα και αναπτυξιακό πρόγραμμα (σ.σ.: ακόμη κι αν το δεύτερο δεν παρουσιαστεί από τον κ. Σαμαρά) θα βρεθούν στο επίκεντρο της καμπάνιας, καθώς η Ν.Δ. επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι έχει σχέδιο για την ταυτόχρονη οικονομική και θεσμική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, στη μεταμνημονιακή περίοδο. Παράλληλα, με την προβολή των διαφημιστικών μηνυμάτων που θα είναι επικεντρωμένα στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ως του κύριου πλεονεκτήματος έναντι της αντιπολίτευσης, στο προεκλογικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται και σειρά δημόσιων ομιλιών του κ. Σαμαρά. Δύο θα είναι οι κεντρικές εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ υπό διαμόρφωση είναι το υπόλοιπο πρόγραμμα επισκέψεων σε περιφέρειες που, πάντως, κατά περίπτωση, θα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένη θεματολογία και ανάλογα ακροατήρια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT