Σε ποιο ποσοστό βάζει τον πήχυ ο Περισσός

Σε ποιο ποσοστό βάζει τον πήχυ ο Περισσός

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία αξιόλογη ανάκαμψη των ποσοστών του, σε σχέση με το 4,5% που έλαβε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, τον Ιούνιο του 2012, προσδοκά το ΚΚΕ. Για τον Περισσό το ζητούμενο των αποτελεσμάτων των επερχόμενων εκλογών είναι τουλάχιστον να προσεγγίσει και ιδανικά να υπερβεί το 8,35% που έλαβε το κόμμα στις ευρωεκλογές του 2009. Να καταδειχθεί, δηλαδή, στις κάλπες ότι το ΚΚΕ επιτυγχάνει στην παρούσα εξαιρετικά αρνητική για την κυβέρνηση συγκυρία να αποτελέσει εναλλακτικό πόλο έλξης για τους πολίτες. Υπό αυτό το πρίσμα, στον Περισσό βλέπουν με ικανοποίηση τη δημοσκοπική άνοδο των ποσοστών του κόμματος, η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, θεωρούν, ωστόσο, ότι στη δεδομένη συγκυρία μπορεί να αναπτυχθεί μεγαλύτερη δυναμική. Το βασικό επιχείρημα, που το ΚΚΕ επικαλείται ζητώντας την εκλογική ενδυνάμωσή του, είναι ότι όλη η επιχειρηματολογία του για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. και των πολιτικών που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιό της, πλέον δικαιώνεται απόλυτα και η καταστροφή έχει γίνει αισθητή από τους πολίτες στην καθημερινή ζωή τους.

Σημαντικό στοίχημα για τον Περισσό αποτελεί ο «επαναπατρισμός» των ψηφοφόρων που το κόμμα έχασε προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, κάτι που κατέστη εμφανές μεταξύ της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου του 2012 και εκείνης του Ιουνίου το ίδιο έτος. Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται η στρατηγική του ΚΚΕ να χαράξει σαφείς διαχωριστικές γραμμές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντάς τον απέναντι και ομαδοποιώντας τον μαζί με τα κόμματα της κυβέρνησης, ενώ ο Περισσός χρησιμοποιεί ιδιαίτερα επιθετικό ύφος έναντι της Κουμουνδούρου. Αλλωστε, η ηγεσία του ΚΚΕ έχει ήδη σπεύσει να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει καμιά προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίων της Κουμουνδούρου που θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό παρά τη χείρα φιλίας που έτεινε ο κ. Αλ. Τσίπρας, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους υποψηφίους του ΚΚΕ όπου αυτοί περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες, ο γ.γ. του κόμματος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, ζητώντας την ενδυνάμωση του ΚΚΕ στις κάλπες, αίτημα που προβάλλεται και ως κεντρικό σύνθημα στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT