Ο ΣΥΡΙΖΑ εγείρει ερωτήματα για τις δημοσκοπήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγείρει ερωτήματα για τις δημοσκοπήσεις

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο προκειμένου να «απαντήσει» στην επίμονη δημοσκοπική υστέρηση που εμφανίζει το κόμμα το τελευταίο διάστημα. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να πείθονται ότι είναι υπαρκτή η αδυναμία να κεφαλαιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεδομένη δυσαρέσκεια από τα αποτελέσματα που επέφερε στην κοινωνία η οικονομική κρίση και η πολιτική διαχείρισή της και στρέφονται κατά των εταιρειών μέτρησης της κοινής γνώμης. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρας εμφανίζονται αποφασισμένοι, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, να επιμείνουν στον καταγγελτικό λόγο για τον τρόπο που παρουσιάζονται οι δημοσκοπήσεις. Τον τόνο έδωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης (ANT1), ο οποίος διατύπωσε την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιείται μαζί με τις δημοσκοπήσεις ένα επιπλέον στοιχείο, το ποσοστό των πολιτών που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην έρευνα όταν τους ζητήθηκε. Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια εθνική επιτροπή, η οποία, μάλιστα, έχει πρόεδρο τον κ. Νικολακόπουλο. Φέτος θα υπάρχουν δημοσκοπήσεις μέχρι το παραπέντε, μέχρι την Παρασκευή. Θα συγκληθεί αυτή η επιτροπή; Θα δει αυτά τα ζητήματα;».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας, που συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες, επανέλαβε χθες από την Κέρκυρα το –κατά τον ΣΥΡΙΖΑ– δίλημμα των εκλογών και κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν: «Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα για ντιμπέιτ με τον κ. Σαμαρά, στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας ότι «προτιμά τους μονολόγους και τα διαγγέλματα του σκηνοθετημένου μεγαλείου του». Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο, είπε ότι επιχειρείται η επιβολή νέων μέτρων, νέων απολύσεων, νέων περικοπών στις συντάξεις με ένα νομοσχέδιο που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος «για να μην προλάβει η Βουλή ούτε να συζητήσει». Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του τουρισμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης που, όπως είπε, έχει επεξεργαστεί το κόμμα του, ενώ δεσμεύθηκε για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στους εργαζομένους σε εποχικά επαγγέλματα, όπως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Εν τω μεταξύ, χθες, σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε η «Πρωτοβουλία για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα» για την προεδρία της Κομισιόν, στην οποία συμμετέχουν ανένταχτοι αριστεροί και οι φορείς «Κοινωνική Συμφωνία», «Κοινωνία Πρώτα», «Αριστερή Προοπτική» και η κίνηση ιδεών και δράσης «Πράττω». Οπως τόνισε ο κ. Χριστόφορος Κάσδαγλης, «η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα εκπροσωπεί μια εναλλακτική πολιτική για την Ευρώπη».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT