Εμφαση στην ασφάλεια από Αρη Σπηλιωτόπουλο

Εμφαση στην ασφάλεια από Αρη Σπηλιωτόπουλο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συμβόλαιο διάδρασης με τους πολίτες για την αναγέννηση της Αθήνας» χαρακτήρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος το πρόγραμμα της παράταξης «Αθήνα Μπορείς» για την πόλη, που παρουσίασε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη». Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στην ασφάλεια «για να μη νιώθουν ξένοι οι δημότες στη γειτονιά», προτείνοντας τη θέσπιση Αντιδημαρχίας Ασφάλειας και τη δημιουργία ειδικής ένστολης ομάδας σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αστυνόμευση της Αθήνας. Δεσμεύτηκε ότι θα χτυπήσει το παρεμπόριο και ότι θα φωταγωγηθεί κάθε δρόμος και γειτονιά με την εγκατάσταση «έξυπνου συστήματος» διαχείρισης δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε εξάλλου εκτενή αναφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας με την προσέλκυση επενδύσεων, προτείνοντας την ίδρυση Κέντρου Υποδοχής Επιχειρηματιών και Επενδυτών «Invest in Athens», την υπογραφή συμφώνου αναπτυξιακής σύμπραξης δήμου και επιμελητηρίου, τη σύσταση Γραφείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας για νέους αγοραστές και τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Mission for Growth 2014».

Η ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο είναι ο στόχος του κ. Σπηλιωτόπουλου εφόσον εκλεγεί δήμαρχος της πόλης. Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, όπως τόνισε, με τη δημιουργία ειδικού προγράμματος φιλοξενίας νέων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό της πλατείας Ομονοίας, αλλά και την «ανακατάληψη της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα». Δεσμεύθηκε επίσης για την υποχρεωτική συντήρηση προσόψεων των νεοκλασικών κτιρίων.

Σε ό,τι αφορά την κοινωνική αλληλεγγύη, μίλησε για βελτίωση των δομών φιλοξενίας αστέγων και την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT