Εθνικές εκλογές ζητεί ο Καμμένος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διενέργεια εθνικών εκλογών αμέσως μετά τις ευρωεκλογές ζήτησε χθες ο κ. Πάνος Καμμένος επαναφέροντας το πάγιο αίτημά του, καθώς προεξόφλησε ότι το αποτέλεσμα στις ευρωκάλπες θα αποτελεί κόλαφο για τις κυβερνητικές επιλογές. «Οι ευρωεκλογές θα δώσουν πολιτικό μήνυμα και θα αλλάξουν την κατάσταση στη χώρα. Ζητάμε να γίνουν (και εθνικές) εκλογές για να ανατραπεί η συγκυβέρνηση της αλληλοκάλυψης των εγκλημάτων κατά του ελληνικού λαού», είπε στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηπειρο.

Με αυτό το σκεπτικό μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές σκεπτόμενοι κυρίως τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, προκειμένου να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης πριν ακόμη και από τις εθνικές κάλπες. «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα ψηφιστεί μεθαύριο, προβλέπει περαιτέρω μείωση των συντάξεων, αύξηση των φόρων και νέα εξαθλίωση των Ελλήνων. Γι’ αυτό και πρέπει να το σταματήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές της 25η Μαΐου», είπε.

Στη διάρκεια των επισκέψεων που έκανε ο κ. Καμμένος στα ακριτικά χωριά, αναφέρθηκε εκτενώς στην άμεση ανάγκη θέσπισης ειδικών οικονομικών προνομίων στις παραμεθόριες περιοχές. Δηλαδή στην Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, το Ιόνιο και την Κρήτη. Μεταξύ άλλων πρότεινε τη μείωση του ΦΠΑ στις εν λόγω περιοχές προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικές με τις γειτονικές χώρες και να αποκτήσουν ένα κίνητρο επιστροφής όσες ελληνικές εταιρείες μετέφεραν ήδη τις έδρες τους στη Βουλγαρία και την Αλβανία. Με το ίδιο σκεπτικό μάλιστα επανέφερε το αίτημά του να γίνει «παύση των πληρωμών προς τους δανειστές» και να ακολουθήσει «βίαιη μείωση της φορολογίας», υποστηρίζοντας ότι αν ακολουθηθεί η πολιτική που προτείνει, «τα χρήματα που έφυγαν από αυτές τις περιοχές θα επιστρέψουν».

Τέλος, επιφύλαξε μια ειρωνική παρομοίωση στον κ. Βενιζέλο με αφορμή τις δηλώσεις του για τον κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης αν καταποντιστεί εκλογικά το ΠΑΣΟΚ. «Μετά τη συνάντησή του με τη Μαντάμ ντε Πομπαντούρ, ο Λουδοβίκος 15ος είχε πει “après moi le déluge”, δηλαδή μετά από μένα το χάος», είπε ο κ. Καμμένος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT