Κουτσούμπας κατά του «δικομματισμού»

Κουτσούμπας κατά του «δικομματισμού»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δικομματικό παιχνίδι», μέσω του οποίου «γίνεται απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών θέσεων και προτάσεων», χαρακτήρισε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ την πολιτική όξυνση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε σφοδρή κριτική στη Ν.Δ., λέγοντας ότι «καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες στον ελληνικό λαό, πατώντας σε ορισμένα δεδομένα, αυτά του πρωτογενούς πλεονάσματος, της εξόδου στις αγορές, όλα αυτά που διαφημίζει τελευταία, προεκλογικά πιο έντονα», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι «καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, με μια πολιτική και μια στρατηγική η οποία, αυτά τα δύο τελευταία χρόνια, από τότε που έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, συγκλίνει όλο και περισσότερο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορές επιμέρους ή γενικότερες στις προτάσεις αυτών των δύο κομμάτων, αλλά συγκλίνει με τη βασική στρατηγική, με τη βασική γραμμή της κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Επισήμανε ότι η βασική πρόταση του ΚΚΕ προς τους πολίτες είναι «να φτιαχτεί μια πλατιά Λαϊκή Συμμαχία μέσα στον λαό γιατί πρέπει να αντιπαρατεθείς με την τάξη που έχει την εξουσία». Χθες, το ΚΚΕ παρουσίασε το πρώτο σποτ για τις ευρωεκλογές, με το οποίο ασκείται κριτική στις πολιτικές επιλογές που σχετίζονται με την Ε.Ε. και καταλήγει με τις φράσεις: «Τι περιμένεις; Οχι στα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. Ψηφίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού. Δύναμη και ελπίδα είναι του λαού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT