Δίλημμα ενόψει κάλπης και από τον Κουτσούμπα

Δίλημμα ενόψει κάλπης και από τον Κουτσούμπα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το -κατά τον ίδιο- πραγματικό ερώτημα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης έθεσε χθες, σε ομιλία του στην Πάτρα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Υποταγή στα δεσμά της Ε.Ε., των μονοπωλίων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των μονοπωλίων και τις κάθε είδους αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όποιο πρόσημο κι αν έχουν αυτές;».

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στον κ. Αντώνη Σαμαρά, με επίκεντρο την αναφορά του πρωθυπουργού στη νέα Ελλάδα που γεννιέται, σπάζοντας το κέλυφος και θρυμματίζοντας τις αλυσίδες της. Ο κ. Σαμαράς περιγράφει «την Ελλάδα που προχωρά με ταχείς ρυθμούς στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, τις βαθιές και αναγκαίες για το κεφάλαιο αλλαγές και γι’ αυτό η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία θα συνεχίζουν να ματώνουν», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει επιστήμη τη διγλωσσία. «Είναι η γνωστή τακτική, να κλείνεις το μάτι σε όλους. Και στο κεφάλαιο και στους εργαζομένους, και στη συνέχεια βέβαια να αθετείς τις όποιες υποσχέσεις στους εργαζομένους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Περισσός κατήγγειλε τις προτάσεις της Ν.Δ. για συνταγματική αναθεώρηση, λέγοντας ότι έχουν στόχο να κάνουν το αστικό κράτος «ακόμα πιο εχθρικό ενάντια στον λαό και τα συμφέροντά του».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT