Ανοιγμα από τον κ. Φ. Κουβέλη στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ

Ανοιγμα από τον κ. Φ. Κουβέλη στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο λιγοστεύουν οι μέρες για τις εκλογές, τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και η νέα πρόκληση ήρθε χθες από τον κ. Φ. Κουβέλη, με μοναδικό αποδέκτη τον κ. Ευ. Βενιζέλο. «Η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να παρακολουθήσει όσους επιλέγουν κλίμα εμφυλίου πολέμου στον χώρο της Κεντροαριστεράς», είπε και θέλοντας να διαχωρίσει πλήρως τους «πράσινους» ψηφοφόρους από τον σημερινό αρχηγό τους, πρόσθεσε: «Η διαφωνία μου είναι πολιτική, αφορά την πρόσδεση της ηγεσίας του κόμματος σε συντηρητικές επιλογές και δεν σχετίζεται, βέβαια, με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ».

Το άνοιγμα που επιχειρεί τελευταίως ο κ. Κουβέλης στους πράσινους ψηφοφόρους μόνον τυχαίο δεν είναι. Βάσει των αναλύσεων πολλών δημοσκόπων, ένα σημαντικό τμήμα απογοητευμένων ψηφοφόρων που εξακολουθούν να δηλώνουν αναποφάσιστοι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και είναι προφανές ότι ο κ. Κουβέλης επιχειρεί να τους προσεγγίσει, υπενθυμίζοντας με κάθε ευκαιρία τη «στρατηγική συνεργασία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Σαμαρά». Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τις τελευταίες μέρες αποκλείει κάθε περίπτωση επανάληψης της συνεργασίας του με τα δύο κόμματα όσο ακολουθούν την ίδια πολιτική. Χθες, μάλιστα, περιοδεύοντας στην Κρήτη, το είπε πιο ευκρινώς από κάθε άλλη φορά. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επανόδου σε μια κυβέρνηση, όπως η σημερινή, τόνισε. Και θέλοντας εμφανώς να αμβλύνει και την αίσθηση που έχει δημιουργήσει ότι προσβλέπει πια μόνον σε μια συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε: «Διακοσμητικό ρόλο δεν διεκδικήσαμε ποτέ ούτε θα διεκδικήσουμε. Η ΔΗΜΑΡ θα μετάσχει σε μια κυβέρνηση μόνο αν αυτή έχει προοδευτικό πρόγραμμα και ρητές δεσμεύσεις υλοποίησής του και δεν προτίθεται να λειτουργήσει ως δημοκρατικό άλλοθι ουδενός».

Τον κ. Κουβέλη συνόδευσαν στην Κρήτη οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Θ. Μαργαρίτης και Κ. Αρχοντάκης, ενώ επόμενος προεκλογικός σταθμός του θα είναι η Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT