Στήριξη Αντ. Σαμαρά σε Κουμουτσάκο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό συνθήκες πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό αλλά και έντασης στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς εισέρχεται στην τελική ευθεία των παρεμβάσεών του ενόψει της κρίσιμης πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να επιδράσει καθοριστικά και στη διπλή κάλπη (δεύτερος γύρος αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογές) της 25ης Μαΐου.

Χθες, ο κ. Σαμαράς μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου, σε μια σαφή προσπάθεια ενίσχυσης των πιθανοτήτων του γαλάζιου υποψηφίου να διεκδικήσει την είσοδο στον δεύτερο γύρο. «Εκ μέρους όλης της παράταξης, στηρίζουμε τον Γιώργο Κουμουτσάκο και ήρθα να σας παρακαλέσω τον καθένα από εσάς να πολλαπλασιάσει τη δύναμή του», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, ζητώντας -όπως και κατά το παρελθόν- τη συστράτευση όλων των γαλάζιων στην προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, με στόχο και τη στήριξη των κ. Γ. Ιωαννίδη – Στ. Καλαφάτη, ενώ αύριο προγραμματίζεται η παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα, αλλά και επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανδ. Κατσανιώτη.

Εστίες έντασης

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που κορυφώνεται το πρώτο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, οι εστίες έντασης δεν λείπουν. Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός για τις νέες δηλώσεις Βενιζέλου περί… προσφυγής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εφόσον στις ευρωεκλογές η «Ελιά» καταψηφιστεί, καθώς εκτιμάται ότι δημιουργούν συνθήκες αστάθειας για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με κάποιες κυβερνητικές πηγές, η χθεσινή απουσία του κ. Σαμαρά (επισήμως λόγω έκτακτων υποχρεώσεων) από την τελετή υπογραφής των συμβάσεων για την έναρξη των ερευνών σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Δυτ. Ελλάδα συνδέεται και με τη δυσφορία του Μαξίμου έναντι των λεγομένων του κ. Βενιζέλου.

Δηλητηριώδη είναι, πάντως, τα σχόλια και για στελέχη, εν προκειμένω τον κ. Χάρη Θεοχάρη, η δημόσια παρουσία των οποίων -θεωρούν κάποιοι πως- υπονομεύει την κυβερνητική προσπάθεια. Πηγές στο περιβάλλον του πρωθυπουργού σημείωναν χθες ως «ασυνήθιστα συχνές τις δημόσιες τοποθετήσεις» του κ. Θεοχάρη, σχολιάζοντας πως δεν πρόκειται μόνον για ζήτημα τυπικό αλλά και ουσίας, «όπως φαίνεται, άλλωστε, και από τις συχνές διορθώσεις στις οποίες αναγκάζεται».

Παρά τα «φάλτσα», στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της εκλογικής μάχης, τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και σε δεύτερο στάδιο, στις ευρωεκλογές. Στο γαλάζιο στρατόπεδο προεξοφλούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψει απογοητευτικές επιδόσεις στις περιφερειακές κάλπες, ωστόσο πρόθεσή τους είναι να αποφευχθούν οι… πανηγυρισμοί που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την… τιμωρία από τους ψηφοφόρους.

«Δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πιθανότητες ακόμη και να είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ.», σημείωσε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Προσέθεσε (Βήμα) πως σε περίπτωση που η Ν.Δ. καταφέρει να είναι πρώτο κόμμα, «το τελευταίο που θα χρειαζόταν η κυβέρνηση είναι να κάνει πρόωρες εκλογές». Ως μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να συνδέεται με τις εσωτερικές εξελίξεις, χαρακτήρισε τη δημόσια συζήτηση η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια, σε αντίθεση με το παρελθόν, απέφυγε να οριοθετήσει τα εικαζόμενα αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «άπαξ και ο λαός πηγαίνει στην κάλπη, το μήνυμα στο στέλνει. Και στούκας να είσαι θα το καταλάβεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT