Θ. Πάγκαλος: «Η “Αυγή” με αποκαλεί παχύδερμο»

Θ. Πάγκαλος: «Η “Αυγή” με αποκαλεί παχύδερμο»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύγκρουση μεταξύ της κ. Ρένας Δούρου και του κ. Θ. Πάγκαλου, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρώην υπουργός για την τακτική αφισοκόλλησης του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίστηκε και χθες. Ο κ. Πάγκαλος αντιπαρήλθε τις κατηγορίες περί σεξισμού και είπε (ΣΚΑΪ) ότι είναι ρατσιστικό να τον αποκαλεί η εφημερίδα «Αυγή» «παχύδερμο», τη στιγμή, μάλιστα, που η κ. Δούρου, όπως πρόσθεσε, «λέει ότι διασκέδασε με το θέαμα του γιαουρτώματος του κ. Πάγκαλου στα Καλύβια». Ο πρώην υπουργός επέμεινε στο ζήτημα της αφισοκόλλησης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχρισε υποψήφιο τον κ. Μ. Γλέζο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η κ. Δούρου περιέγραψε τις κατηγορίες περί γιαουρτώματος ως «ψεύδη ανάξια διάψευσης», κατηγορώντας τον ότι επιδίδεται σε «αθλιότητα διαρκείας» σε βάρος της. Νωρίτερα, η ίδια ανέφερε (ΒΗΜΑ fm) ότι «δεν πέφτει από τα σύννεφα» με τη συμπεριφορά του κ. Πάγκαλου. Περιέγραψε ως πρότυπά της τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, ενώ αναφερόμενη στις αφισοκολλήσεις είπε ότι επελέγησαν ως μέθοδος επειδή η δραστηριότητα της παράταξής της δεν προβαλλόταν επαρκώς από τα ΜΜΕ. Εν συνεχεία, η κ. Δούρου επεξέτεινε την κριτική της και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Στη δική μου παράταξη δεν λένε “καλτσοδέτες” τις γυναίκες». Η αποστροφή της προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαρ. Τρικούπη κατηγορούν την κ. Δούρου για κομματική εμπάθεια και τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ «ήταν εκείνο που κατοχύρωσε νομοθετικά την ισότητα των φύλων».

Σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ζητείται, επίσης, να εξηγηθεί «πως, εν μέσω κρίσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ίδια διεξάγουν μια προκλητικά πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία». Στο ΠΑΣΟΚ απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης στην οποία η Χαρ. Τρικούπη κατηγορείται ότι «κρατάει ίσες αποστάσεις» μεταξύ Δούρου – Πάγκαλου. Χαρακτηρίζει, επίσης, προκλητικές τις κατηγορίες για την εκστρατεία καθώς, όπως αναφέρεται, το ΠΑΣΟΚ «χρωστάει πάνω από 100 εκατ. ευρώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT