Η αποχή προβληματίζει τον Στ. Θεοδωράκη

Η αποχή προβληματίζει τον Στ. Θεοδωράκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο υψηλής αποχής στις αναμετρήσεις της 25ης Μαΐου εξέφρασε ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν έκρυψε την ανησυχία του (ΝΕΡΙΤ) για το ενδεχόμενο τη δεύτερη Κυριακή να κατευθυνθούν στις κάλπες «μόνο οι αποφασισμένοι, οι κομματικοί στρατοί», τη στιγμή που «ο απλός αναποφάσιστος ψηφοφόρος θα προτιμήσει την αποχή».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι βασικός στόχος του «Ποταμιού» είναι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, ώστε, όπως είπε, «να πλασάρει τη λογική της συναπόφασης». Επίσης, υπογράμμισε ότι διαφωνεί με τη λογική των διλημμάτων που έχουν θέσει οι κ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Αλ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς τα «αστεία», καθώς, όπως είπε, σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν συνδέεται με την κυβερνητική σταθερότητα. «Η ψήφος δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι να κάνουμε πλάκα, μια τέτοια λογική εκθέτει τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. Επανέλαβε ότι το κόμμα του τάσσεται ευθύς εξαρχής υπέρ των συνεργασιών, λέγοντας ότι βρίσκονται «στο DNA του “Ποταμιού”». Ερωτώμενος για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Θεοδωράκης συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο κ. Μ. Γλέζος, ότι δηλαδή «τα κόμματα δεν αποφασίζουν για την ενοχή ή μη των άλλων κομμάτων, η Δικαιοσύνη θα απαντήσει». Τέλος, επισήμανε ότι βάση της οικονομικής πολιτικής κάθε κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ο εξαγωγικός προσανατολισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT