Οι Βενιαμίν υποψήφιοι των εκλογών

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι και πολλά υποσχόμενοι είναι εκατοντάδες υποψήφιοι των δημοτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους δίνουν νεανική ορμή σε πολλούς συνδυασμούς. «Δεν αποτελεί προνόμιο των ηλικιακά μεγαλύτερων η πολιτική», λέει με πεποίθηση ο 19χρονος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Αγρίνιο, Γιώργος Γεωργίου. Αν και μόλις πρωτοετής φοιτητής στη Φιλοσοφική των Ιωαννίνων, ο Γιώργος έχει επιδείξει έντονη δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο και έχει γίνει γνωστός από τα συλλογικά κινήματα. «Ο Δεκέμβρης του 2008, εποχή κατά την οποία ήμουν έφηβος, στάθηκε αφορμή για να αφυπνισθώ και να ενταχθώ στο μαθητικό κίνημα», εξηγεί στην «Κ». Τα σημαντικότερα ζητήματα με τα οποία ο νεαρός πολιτικός δεσμεύεται να ασχοληθεί είναι η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των 3.000 Ρομά και η αξιοποίηση της λίμνης Τριχωνίδας.

Συνομήλικη του Γιώργου και η υποψήφια στον Δήμο της Ηλιούπολης, Στέλλα Ορφανού. Φοιτήτρια Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αθλήτρια υδατοσφαίρισης και ερασιτέχνις ηθοποιός, η 19χρονη δέχθηκε παρά τις αρχικές της αναστολές να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο, «επειδή είναι ακομμάτιστο». Οπως τονίζει, «κανείς από τη γενιά μου δεν είναι υπέρ των κομμάτων». Αν εκλεγεί, σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα στις ανάγκες των νέων της πόλης της, να ασχοληθεί με την καθαριότητα και την ορθή συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ενας συνδυασμός με νεανικό «άρωμα» είναι και αυτός με τον οποίο «κατεβαίνει» ο 26χρονος Μάκης Παππάς, στην Καρδίτσα. «Ο επικεφαλής μας είναι μόλις 38 ετών», εξηγεί ο Μάκης, που είχε βάλει υποψηφιότητα και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, «η ομάδα μας είναι νέα όχι μόνον ηλικιακά, αλλά και πολιτικά». Αυτό που θορυβεί τον 26χρονο υποψήφιο, που είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και την Οικονομία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει δουλειά, είναι η πληθυσμιακή συρρίκνωση της θεσσαλικής πόλης. «Τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανεργίας οι νέοι εγκαταλείπουν την Καρδίτσα, πολλοί πρώην συμμαθητές μου βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό». Ωστόσο, πιστεύει ότι αν η Καρδίτσα αρχίσει να αναπτύσσεται, μπορεί να επανακτήσει τις πληθυσμιακές αυτές ομάδες.

Η εμπλοκή στα κοινά από νωρίς απαιτεί σίγουρα… γερό στομάχι, σύμφωνα με τον 30χρονο υποψήφιο στον Δήμο του Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Απόστολο Σιώκα, που έχει ήδη πίσω του 4ετή θητεία. «Δεν ήταν λίγες οι φορές που ένιωσα στη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων το… χάσμα γενεών», διηγείται στην «Κ» ο 30χρονος, που έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΠΑΠΕΙ και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. «Κερδίζει, όμως, κανείς την εμπιστοσύνη των μεγαλυτέρων του, αν επιδείξει ήθος και εργατικότητα». Ο ίδιος έγινε πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Μοσχάτου στα 27. «Πλάι στις δυσκολίες, αλλά και στη σωματική κούραση που συνεπάγεται η συμμετοχή στα κοινά παράλληλα με το 8ωρο της εργασίας, ενυπάρχει και η χαρά της δημιουργίας», απαντάει ο ίδιος, που συνετέλεσε για την έναρξη νέων θεσμών στην περιοχή του, όπως το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT