Οι δηλώσεις των υποψηφίων κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Οι δηλώσεις των υποψηφίων κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

9' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους Αμπελόκηπους άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, τις μητροπόλεις, οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας, το σχέδιο και την προοπτική της» δήλωσε ο κ. Καμίνης κατά την αποχώρησή του.

Σ΄αυτή την πολύ όμορφη μέρα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αποφασίζουν να βάλουν τέρμα στην εγκατάλειψη, να βάλουν φραγμό στην προτεινόμενη αναρχία, δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Άρης Σπηλιωτόπουλος, λίγα λεπτά αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Μαρασλή.

Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά, είπε ακόμη ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ψήφισε σε σχολείο του Παγκρατίου. «Οι εκλογές αυτές συμπίπτουν με 180 χρόνια ζωής του δήμου των Αθηναίων. Εμείς συμπράξαμε με 260 άτομα από τον δήμο των Αθηναίων και φτιάξαμε μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, την οποία πολλοί πίστευαν ότι δε θα ολοκληρωθεί. Τους διαψεύσαμε. Συνεχίσαμε μέχρι το τέλος, με αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα».

Σε σχολείο της Κυψέλης ψήφισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος έκανε την εξής δήλωση: «Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους αλλάζουν την Αθήνα και βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης και των έργων βιτρίνας. Δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, για μια Αθήνα για όλους τους πολίτες».

Β. Καπερνάρος: «Κάναμε έναν έντιμο αγώνα»

Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ. Καπερνάρος άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι όπως είπε «κάναμε έναν έντιμο αγώνα, κάναμε μια τίμια προσπάθεια, δεν παραβιάσαμε το νόμο και τη λογική, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και προσδοκούμε αυτό το αποτέλεσμα που θα φέρει επιτέλους την αλλαγή, διά της ανατροπής, σε αυτή την κατάσταση που όλοι μας διαπιστώνουμε ότι δεν μας αξίζει».

Ο κ. Καπερνάρος εξέφρασε την πικρία του για ελλιπή προβολή των θέσεών του και όπως είπε, «στην προσπάθειά μας δεν είχαμε την προστασία, την προβολή και την εύνοια κάποιων ημέτερων. Μόνοι μας και με τη βοήθεια του Θεού».

Τέλος,  εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα ανταποκριθούν, θα δεχθούν αυτή την έντιμη προσπάθειά μας και τον αγώνα μας και θα μας στηρίξουν, στηρίζοντας αυτά που λέγαμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που δεν μας αξίζει και προσδοκούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους της «Ελληνικής Αυγής» ευχήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σημείωσε στη δήλωσή του πως «επί μήνες δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων. Σήμερα όμως, είμαστε εδώ, παρόντες σ' αυτήν τη μεγάλη πολιτική μάχη – σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Β. Μιχαλολιάκος: «Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας στα χέρια μας»

Στις 11:40 το πρωί στο 09ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε καλή δύναμη στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και προσήλθε στο παραβάν για να ψηφίσει. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι κάποιοι στιγμή τον ρώτησαν χαριτολογώντας αν γνωρίζει ποιόν θα ψηφίσει, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιόν να πρωτοσταυρώσω- είναι άξιοι όλοι τους».

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ώρα που ψηφίζει ο καθένας από εμάς». «Πολίτες όλοι, μία ψήφο έχουμε όλοι στη δημοκρατία κι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ο πιο ισχυρός της πολιτικής εξουσίας. Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας.

'Ασκησα το εκλογικό μου καθήκον με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά», τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος το απόγευμα κατά την ώρα της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα βρίσκεται με στενούς του συνεργάτες στο εκλογικό του κέντρο.

«Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με την ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία. Μπορεί να τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Γ. Κουμουτσάκος: «Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες»

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος ψήφισε στις 11: 00 σε εκλογικό κέντρο της Γλυφάδας .

«Η Αττική δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες», δήλωσε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος,

Ο κ. Κουμουτσάκος έφθασε στο εκλογικό κέντρο μαζί με τα παιδιά του, στενούς του συνεργάτες και φίλους.

Γ. Σγουρός: «Κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ψήφισε σε σχολείο της Νέας Σμύρνης.

«Σήμερα είναι μια κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία. Σήμερα οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιον θέλουν για Περιφερειάρχη Αττικής. Τους καλώ να αποφασίσουν για το μέλλον τους» δήλωσε ο κ. Σγουρός.

Παύλος Χαικάλης: «Οταν υπάρχει κρίση δεν σκύβεις το κεφάλι»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Συμμέτοχοι στο Αύριο» και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαικάλης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, και σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως «όταν υπάρχει κρίση στο σπίτι, στην οικογένεια, στην πόλη, και στη χώρα, δεν σκύβεις το κεφάλι, ούτε υποκύπτεις σε διλήμματα. Σηκώνεσαι ψηλά, ζητάς ενότητα, ενημέρωση και διεκδίκηση».

Ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι ο συνδυασμός του «Αττική Συμμέτοχοι στο Αύριο» δεν θέτει διλήμματα, απλά θέλει να ενημερώσει «να ενώσει και να διεκδικήσει τις λύσεις που χρειάζονται για μια αλλαγή στον τόπο μας, και το μέλλον απαιτεί στις λύσεις αυτές, να είμαστε όλοι συμμέτοχοι το αύριο».

Ρένα Δούρου: «Ημέρα των πολιτών η σημερινή»

«Σήμερα δεν είναι ημέρα των υποψηφίων, αλλά των πολιτών», δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κα Δούρου ευχαρίστησε, τους δικαστικούς, τις εφορευτικές επιτροπές και το υπουργείο Εσωτερικών για τη διασφάλιση των ομαλών διαδικασιών στις εκλογές χαρακτηρίζοντας την σημερινή ημέρα των εκλογών «σπουδαία μέρα για την περιφέρεια και για την Ελλάδα ολόκληρη».

Θ. Παφίλης: «Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα»

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο αγώνας μας για τα λαϊκά προβλήματα και η συνέπειά μας θα αποτυπωθεί και στην κάλπη, με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πιο ισχυρός ο λαός, να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Γ. Μώραλης: «Εύχομαι να είναι μία ημέρα αλλαγής για τον Πειραιά»

Στο εκλογικό τμήμα, στο Άγαλμα της Μητέρας, προσήλθε στις 10:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Βάλια.

Τον Γιάννη Μώραλη περίμεναν ήδη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του, Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος, Σάββας Θεοδωρίδης. Απερχόμενος, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Εύχομαι να είναι μία ημέρα αλλαγής για τον Πειραιά, μία ημέρα ανατροπής για τον Πειραιά. Ξεκινήσαμε δυναμικά πριν 40 ημέρες με τον Πειραιά Νικητή. Είμαστε σήμερα εδώ και ελπίζω η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από άλλες φορές. Όπως έχω πει η συμμετοχή είναι κάτι σημαντικό και για την πόλη και για τους πολίτες. Επαναλαμβάνω πως εύχομαι να ξεκινήσει μία καινούρια ημέρα αλλαγών και ανατροπών αύριο για τον Πειραιά. Γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα, αυτός είναι ο στόχος μας κι ελπίζω οι πολίτες σήμερα να μας δώσουν την ευκαιρία να το πράξουμε».

Β. Μαρινάκης: «Σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα»

«Σήμερα ο Πειραιάς ψήφισε. Σήμερα ο Πειραιάς αλλάζει σελίδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε κάνει έναν τίμιο αγώνα και πιστεύουμε πως όχι μόνο ο Πειραιάς έχει αλλάξει σελίδα, αλλά οι καλύτερες μέρες έρχονται. Θέλω όλοι οι νέοι του Πειραιά, όσο περισσότεροι Πειραιώτες να ψηφίσουν σήμερα. Αλλάζει σελίδα ο Πειραιάς και προχωράμε δυνατά» δήλωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Γ. Μπουτάρης: «Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται»

«Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, η ζωή συνεχίζεται», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά την έξοδο του από το 104 εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε στις 12.10 το μεσημέρι.

«Η μέρα είναι πάρα πολύ ωραία. Δεν βρέχει, είναι ανοιξιάτικη, ωραίες οι θερμοκρασίες, ωραίος ήταν ο προεκλογικός αγώνας, ήταν ήρεμος χωρίς κακές εξάρσεις», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Μπουτάρης έφτασε έξω από το εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από την κόρη και τρία εγγόνια του και τον υποδέχθηκαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Σπύρος Πέγκας, Χασδάϊ Καπόν) και πολίτες.

Πριν μπει στο τμήμα πέρασε από το τραπεζάκι όπου διεξάγεται το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και ψήφισε.

Γ. Ιωαννίδης: «Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και δυναμισμό»

Έκκληση στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες και να συμμετέχει στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης. «Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και δυναμισμό ώστε να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε, με τη θέληση του λαού, να κάνουμε τη Μακεδονία πρώτη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρώτη και κάποτε επιτέλους η Μακεδονία να κερδίσει αυτά που της αξίζουν και τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν κερδηθεί» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο κ. Ιωαννίδης, έφτασε στο 87ο δημοτικό σχολείο συνοδευόμενος από την κόρη του Ελένη. Σχετικά με το δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ διευκρίνησε ότι δε θα ψηφίσει, τονίζοντας όμως ότι είναι εναντίον της ιδιωτικοποίησης, όπως και σε άλλες περιπτώσεις. «Εγώ λέω ότι πρέπει να προσπαθούμε να κερδίσουμε από τη συμμετοχή του ιδιώτη, όχι να του δώσουμε τα υπάρχοντά μας» πρόσθεσε.

Στ. Καλαφάτης: «Η συμμετοχή στις εκλογές είναι συμμετοχή στην γιορτή της δημοκρατίας»

Στο 212ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, στην οδό Κασσάνδρου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11.05 ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Καλαφάτης.

«Η συμμετοχή του πολίτη στις εκλογές είναι συμμετοχή στην γιορτή της δημοκρατίας» δήλωσε αμέσως μετά.

«Ψηφίζουμε για να πάμε τη Μακεδονία μπροστά» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι για να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ψήφισε στις 9.30 το πρωί στο δημοτικό σχολείο Βραχιάς του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT