«Ανάμεικτες» οι επιδόσεις ανταρτών σε περιφέρειες

«Ανάμεικτες» οι επιδόσεις ανταρτών σε περιφέρειες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιωμένος βγήκε από τις κάλπες ο «αντάρτης» υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αντίθετα, χαμηλό είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει ο υποψήφιος «αντάρτης» και πρώην δήμαρχος Αθηναίων με το κόμμα της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, αρκετό όμως για να στερήσει από τον κ. Α. Σπηλιωτόπουλο την είσοδο στον δεύτερο γύρο.

Με ποσοστό πάνω από 32% ο Απόστολος Τζιτζικώστας την επόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον επίσημο υποψήφιο της Ν.Δ. Γιάννη Ιωαννίδη, που συγκέντρωσε 18,70%. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας είχε συζητηθεί από τη Ν.Δ. ως υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ο ίδιος επέλεξε την περιφέρεια, παρότι δεν είχε την υποστήριξη του κόμματος. Από την άλλη, ο κ. Ιωαννίδης χθες απέδωσε την αποτυχία του στο ότι ως επίσημος υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος υπήρξε δέκτης της δυσαρέσκειας των πολιτών.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κ. Αθ. Γιαννόπουλου στη Στερεά Ελλάδα (15%) παρότι πρώτευσε με μεγάλη διαφορά ο κ. Κ. Μπακογιάννης (σχεδόν 42%). Αντιθέτως, χαμηλό ήταν το ποσοστό του κ. Αλ. Δεσύλλα στα Ιόνια Νησιά (5,4%), το οποίο ωστόσο ήταν αρκετό, ώστε να καταστήσει εξαιρετικά αμφίβολη την πρώτη θέση στην περιφέρεια. Εως τις πρώτες πρωινές ώρες η διαφορά μεταξύ του υποψηφίου της Ν.Δ. Σπ. Σπυρίδωνα και του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Γαλιατσάτου ήταν ελάχιστη με καταμετρημένο το 56% των ψήφων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT