«Ποτάμι»: Οι κάλπες κρίνουν την ανανέωση

«Ποτάμι»: Οι κάλπες κρίνουν την ανανέωση

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανοιχτός σε συνεργασία με πολιτικούς «που μπορούν να βοηθήσουν σε μια καινούργια πορεία της χώρας» δήλωσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» τοποθέτησε σαφώς το κόμμα του σε έναν «προοδευτικό» πόλο και, επισήμανε, ενδεικτικά, ότι σκοπός του «είναι να ξαναθέσουμε το ζήτημα της προόδου της χώρας σε νέες βάσεις». Επίσης, ανέφερε για πρώτη φορά τον όρο «Δημοκρατική Παράταξη», λέγοντας ότι τα διλήμματα που έχουν τεθεί από τον κ. Βενιζέλο «προσβάλλουν τη Δημοκρατική Παράταξη». Αναφερόμενος στα πρόσωπα με τα οποία το «Ποτάμι» θα μπορούσε να συνεργαστεί, δήλωσε ότι το κόμμα του «δεν είναι ένας κλειστός οργανισμός», αντιθέτως θα «παίρνει ανθρώπους που είναι στην ίδια κατεύθυνση, στο ίδιο πλαίσιο αρχών με αυτό». Ωστόσο, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, «το “Ποτάμι” δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους παλιούς ενόχους του πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε χθες ότι θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα μόνο σε προγραμματική βάση, ενώ αναφερόμενος στις ευρωεκλογές επισήμανε ότι δεν κρίνουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης, αλλά την «ανανέωση του πολιτικού συστήματος». Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών λειτουργεί, μεταξύ άλλων, ως επιβεβαίωση της ορθότητας ίδρυσης του «Ποταμιού». Με βάση την πάγια ερμηνεία του περί κρίσης του παλαιοκομματικού συστήματος και την παρατηρούμενη άνοδο της Χ.Α., ο κ. Θεοδωράκης διέκρινε τη σημασία που έχει να αναδειχθεί στις ευρωεκλογές το «Ποτάμι» σε τρίτη δύναμη. «Ελπίζω να το καταλαβαίνουν όλοι», είπε επ’ αυτού, «και οι δημοκράτες του Κέντρου και οι αστοί και οι αριστεροί».

Αναφέρθηκε και στην αποτυχία των exit polls και των δημοσκοπήσεων, εκτιμώντας ότι «παράγουμε περισσότερες απ’ ό,τι καταναλώνουμε». Υπενθύμισε ότι τα exit polls απέτυχαν και το 2012. Αναφορικά προς τις επιδόσεις που παρουσιάζει το κόμμα του, εκτίμησε ότι με βάση το κλίμα που εισπράττει στις περιοδείες του, θεωρεί ότι το «Ποτάμι» έχει ευρεία αποδοχή από τον κόσμο. Ωστόσο, η γενικότερη ατμόσφαιρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιδόσεις του «Ποταμιού» την ερχόμενη Κυριακή. «Δεν θα με ξαφνιάσει το 12%, δεν θα με ξαφνιάσει το 7%», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT