Νίκη των ΑΝΕΛ είδε ο Καμμένος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για νίκη του κόμματός του έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, βασίζοντας την εκτίμησή του αυτή κυρίως στα καλά αποτελέσματα που έφεραν οι κ. Απ. Τζιτζικώστας στην Κ. Μακεδονία και Θ. Καρυπίδης στη Δ. Μακεδονία, τους οποίους στήριξαν οι ΑΝΕΛ. Ωστόσο, η εκτίμηση αυτή δεν είναι κοινός τόπος στο κόμμα, μάλιστα ο βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Π. Χαϊκάλης υπενθύμισε τη δέσμευση Καμμένου ότι θα γίνει συνέδριο και θα τεθεί και θέμα ηγεσίας αν το κόμμα δεν πιάσει το 11% του περασμένου Μαΐου. Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τα στελέχη των ΑΝΕΛ «για τη νίκη στην πρώτη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές». Πρόσθεσε ότι «ξεκινάει η μεγάλη μάχη για την Ελλάδα στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που δεν λαμβάνει εντολές από τους δανειστές και την τρόικα».

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FΜ ο κ. Χαϊκάλης δεν έδειξε να συμμερίζεται τις αισιόδοξες εκτιμήσεις, παραπέμποντας για ολοκληρωμένη αποτίμηση στις ευρωεκλογές: «Μπορεί να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, μπορεί να χάσουμε. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο κόσμος, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, μάλλον μπερδεμένος μου φαίνεται», είπε, ενώ υπενθύμισε ότι «ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου, θα συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας». Πάντως, ο κ. Χαϊκάλης ζήτησε να «μην προκαταλαμβάνουμε κάτι πριν γίνει και να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι στο 11%. Γιατί δεν μου άρεσε ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου…». Εμφανίστηκε επίσης αρνητικός σε ό,τι αφορά τη στήριξη της κ. Δούρου στον β΄ γύρο, λέγοντας ότι «δεν τον έχει πείσει προσωπικά». Αργότερα, ο κ. Χαϊκάλης προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, όπου τονίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησε ούτε αμφισβητεί τον κ. Π. Καμμένο, με τον οποίο θα δώσει τη μάχη στις ευρωεκλογές και πρόσθεσε ότι δεν έθεσε θέμα ηγεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT