Αισιόδοξος για τον β΄ γύρο ο Καμίνης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτος, με ποσοστό 21,06% (46.976 ψήφοι), ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής. Η διαφορά του ήταν μικρή σε σχέση με το ποσοστό του 20% (44.620 ψήφοι) του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος ήρθε δεύτερος. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο αντίπαλός του έχει περιορισμένες δεξαμενές απ’ όπου θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους. Το επιτελείο του δημάρχου βρίσκεται πάντως σε σκεπτικισμό όσον αφορά την τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς ο κ. Καμίνης δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η υποψηφιότητά του να αποκτήσει κάποιου είδους κομματικό πρόσημο. Αλλωστε, ο ίδιος με τη στάση του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπεραμύνθηκε της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του.

Την ίδια στιγμή, ο αντίπαλός του εμφανίζεται αποφασισμένος να διεκδικήσει με όσες δυνάμεις διαθέτει τον δημαρχιακό θώκο. Ηδη χθες κάλεσε με ανοιχτή επιστολή του τον δήμαρχο Αθηναίων σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, προτείνοντας μάλιστα ο διάλογος να πραγματοποιηθεί «παρουσία πολιτών που θα θέτουν κοινά ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες ενότητες στο αμφιθέατρο του 9,84 και να μεταδοθεί από τον ραδιοσταθμό και όσα κανάλια το επιθυμούν».

Εξαιρετικά προβληματισμένος είναι επίσης ο νυν δήμαρχος από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η οποία έφτασε το 16,12%, που σημαίνει ότι ψηφίστηκε από 35.949 πολίτες, και κατέλαβε στην πρώτη κατανομή εδρών 4 έδρες, όσες δηλαδή και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 16,92% και 37.746 ψήφους. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο η πλειοψηφούσα παράταξη κερδίζει μπόνους αρκετών εδρών ώστε να μπορεί να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, όμως σε κάθε περίπτωση η αύξηση της παρουσίας της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνεκτιμηθεί, δεδομένων μάλιστα των προβλημάτων που πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί από τις κινήσεις και τους τραμπουκισμούς μελών της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT