Προς «μέτωπο» κατά Μπέου στον Βόλο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H στάση των συνδυασμών, που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου στη μάχη για τη δημαρχία του Βόλου, αναμένεται να καθοριστεί έως αύριο, αλλά η κατάσταση, ένα εικοσιτετράωρο μετά την άνετη επικράτηση στον πρώτο γύρο με ποσοστό 38% του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου, είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Ο ίδιος ο κ. Μπέος, στον χαιρετισμό του προς τους πολίτες του Βόλου, δεν παρέλειψε να αποκαλέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους «πολιτικούς απατεώνες». Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι αν είχε αποκαλέσει «απατεώνες» τους «επαγγελματίες πολιτικούς», διευκρίνισε ότι τους είχε αποκαλέσει μόνο «πολιτικούς απατεώνες».

Βαριές εκφράσεις όμως ακούστηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και από τον δεύτερο του πρώτου γύρου, κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά (ΣΥΡΙΖΑ) (25%) που είχε «μέτωπο» με τους μνημονιακούς υποψηφίους, δηλαδή τον απερχόμενο δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη και τον δικηγόρο Μιχάλη Μιτζικό, που είχε πάρει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Εχοντας συγκεντρώσει συνολικά 28,5% οι κ. Σκοτινιώτης (15,27%) και Μιτζικός (13,25) θα ήταν σε θέση να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αν συνέτρεχαν διάφορες προϋποθέσεις.

Κυρίως κατά πόσον ο κ. Πατσιαντάς και ο συνδυασμός του «Δρόμοι Συνεργασίας και Ανατροπής» θα βάλουν «νερό» στη σχεδόν εμφυλιοπολεμική προεκλογική ρητορική τους, κάτι πάντως που, έστω και αδέξια, επιχείρησε ο κ. Πατσιαντάς μετά το κλείσιμο της κάλπης, καλώντας τον «Πάνο» και τον «Μιχάλη» σε συστράτευση για να μην πέσει η πόλη του Βόλου «στα χέρια του Μπέου».

Ο κ. Σκοτινιώτης ανταποκρίθηκε στους νέους συσχετισμούς και κάλεσε τους ψηφοφόρους να εμποδίσουν την άνοδο του κ. Μπέου στη δημαρχία. Αλλωστε, ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης είχε πάρει σαφή θέση κατά του κ. Μπέου, αποκαλώντας τον συνδυασμό του «μαύρο σύννεφο πάνω από την πόλη του Βόλου» ενόσω ο κ. Πατσιαντάς θεωρούσε ακόμη την αναμέτρηση μνημονιακών-αντιμνημονιακών την κύρια αντίθεση του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών .

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει δημόσια θέση ενάντια στην υποψηφιότητα του κ. Μπέου. Αφενός γιατί μία ολόκληρη σειρά στελεχών της, που πρόσκεινται ιδίως στην υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο Μπέου (σ.σ.: η ίδια η κ. Μακρή απορρίπτει αυτή την εκτίμηση), αφετέρου για να μη φανεί ότι επιχειρεί να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη στην εκκρεμοδικία για τα «στημένα παιχνίδια», υπόθεση για την οποία ο κ. Μπέος είχε προφυλακισθεί αλλά η ανάκριση δεν έχει περατωθεί ακόμα. Στη Ν.Δ., που πιθανά θα αποφασίσει αύριο, η ιδέα της υποστήριξης του κ. Πατσιαντά προκαλεί… ανατριχίλα, καθώς πολλοί συντηρητικοί ψηφοφόροι της δεν μπορούν να διανοηθούν ότι θα υποστηρίξουν «έναν εκπρόσωπο της άκρας Αριστεράς της πόλης», όπως εξομολογήθηκε στην «Κ» Βολιώτης επιχειρηματίας με δεσμούς με το κυβερνητικό κόμμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT