Μεγάλες εκπλήξεις για τους «παλαιούς»

Μεγάλες εκπλήξεις για τους «παλαιούς»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκπλήξεις έκρυβε η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με πρώτη βέβαια αυτή της ανατροπής πολλών από τα δημοσκοπικά δεδομένα. Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε στη δεύτερη θέση και μάλιστα με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του Γιώργο Καμίνη. Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις, ωστόσο, φαίνεται ότι περίμεναν τους «παλαιούς» υποψηφίους στον νομό Λάρισας, που βρίσκονταν για πολλές δεκαετίες στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δεν κατάφεραν να περάσουν στον β΄ γύρο, όπως ο επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης, στέλεχος της Ν.Δ. και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Ο κ. Τζανακούλης στις δηλώσεις του επέρριψε ευθύνες σε πρόσωπα της παράταξής του που, όπως είπε, έκαναν ό,τι ήθελαν χωρίς να τον ενημερώνουν. Δήλωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, χωρίς να απαντήσει ποιον θα στηρίξει στον β΄ γύρο.

Εκπληξη αποτελεί η πρωτιά του Κ. Νικολούζου του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κερκυραίων, που συγκέντρωσε το 31,48% των ψήφων, ενώ τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο δήμο στις εκλογές του 2010 ήταν μόλις στο 2,35%. Στον β΄ γύρο θα αντιμετωπίσει τη Μερόπη Υδραίου που κατέβηκε ανεξάρτητη υποψήφια, όμως στηρίζεται από τμήμα της Ν.Δ. Η κ. Υδραίου συγκέντρωσε 26,24%. Σοβαρές εκπλήξεις επίσης θα φέρει η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από εκλογικά τμήματα της Κρήτης, καθώς πολλοί είναι οι φρέσκοι υποψήφιοι. Χαρακτηριστικά, σε πολλούς δήμους της χώρας ένας στους δέκα εκλογείς ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT