Γέφυρες κατά δανεισμού από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

Γέφυρες κατά δανεισμού από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες καταγγελίες για τον υπερδανεισμό Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ορατό κίνδυνο τα δάνεια που έλαβαν να καταντήσουν «δανεικά και αγύριστα» εξαπέλυσε χθες ο κ. Θεόδ. Σκυλακάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Tύπου της σύμπραξης Δράσης – Δημιουργίας Ξανά ενόψει ευρωεκλογών.

Μάλιστα, ο κ. Σκυλακάκης κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. έλαβε νέο δάνειο ύψους 14,6 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 2013, επικαλούμενος προς τούτο τον ισολογισμό της για το 2013. Από τη Συγγρού σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για νέο δάνειο, αλλά για προσαυξήσεις και τόκους, χωρίς πάντως να διευκρινίζεται αν πρόκειται για αναχρηματοδότηση δανείου ή όχι. Κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης του συνδυασμού «Γέφυρες» (Δράση και Δημιουργία Ξανά) την οποία παραχώρησαν οι κ. Θ. Σκυλακάκης και Θ. Τζήμερος, ανακοινώθηκε πως η συνολική δανειακή επιβάρυνση των δύο κομμάτων ανέρχεται σε 245 εκατ. ευρώ, ποσό που δύσκολα μπορεί να αποπληρωθεί. Μάλιστα, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία έλαβαν δάνεια που εις γνώσιν τους δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν, τα ξόδεψαν για ψηφοθηρικούς λόγους, σταμάτησαν να πληρώνουν τις δόσεις τους και μετά αμνήστευσαν και τους τραπεζίτες που παράνομα τα έδωσαν…

«Είναι ξεκάθαρο ότι η όλη μεθόδευση αποσκοπεί στη μη αποπληρωμή του χρέους των δύο κομμάτων. Και ο μόνος δυνατός τρόπος να απεγκλωβιστούν από τη μέγγενη του χρέους είναι η αυτοκατάργησή τους για να μπορέσουν να αλλάξουν ΑΦΜ. Αν τα κόμματα αρχίσουν να “κατεβαίνουν” με άλλο όνομα, τότε μπορούν να λαμβάνουν πλέον κρατική επιχορήγηση ως νέοι σχηματισμοί και να αφήσουν τα χρέη στα παλαιά κόμματα, που δεν θα πληρώνουν τίποτε (ή σχεδόν τίποτε), αφού δεν θα έχουν πια κρατική επιχορήγηση» επισημαίνουν οι «Γέφυρες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT