Γ. Μπουτάρης: «Ο κόσμος θέλει απαντήσεις»

Γ. Μπουτάρης: «Ο κόσμος θέλει απαντήσεις»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε στην τελική ευθεία, αλλά δεν κοιμόμαστε κιόλας». Με αυτή τη φράση, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και νικητής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών Γιάννης Μπουτάρης περιγράφει τη στρατηγική του μέχρι την Κυριακή. Με ποσοστό 36,04% την προηγούμενη Κυριακή, ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στις 25 Μαΐου τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη, που έλαβε ποσοστό 26,26%, έχει βάσιμες ελπίδες να αναδειχθεί δήμαρχος. Οι αριστεροί ψηφοφόροι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη (έλαβε 10,57%) και του υποψηφίου του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή (έλαβε 6,23%) είναι μια δεξαμενή από όπου μπορεί πιο εύκολα από τον αντίπαλό του να αντλήσει ψήφους.

Ο κ. Μπουτάρης, σχολιάζοντας στην «Κ» τα εκλογικά αποτελέσματα, λέει ότι δείχνουν «ακαταστασία», αντικατοπτρίζουν ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία. «Ο κόσμος θέλει απαντήσεις. Οταν έρχονται στρατιές ανέργων και ζητούν έστω ένα μεροκάματο, πρέπει να βρεθεί λύση. Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τον συμβιβασμό, γιατί μόνο έτσι θα βρούμε λύσεις», τονίζει. Γι’ αυτό ο ίδιος τάσσεται κατά της πόλωσης όχι μόνο προεκλογικά, αλλά συνολικά στην άσκηση πολιτικής. «Τι νόημα έχει να ασχολούμαστε να πείσουμε ότι εμείς είμαστε καλοί και οι άλλοι κακοί», αναρωτιέται.

Ο απερχόμενος – υποψήφιος δήμαρχος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη όσον αφορά την απαγόρευση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας Υδρευσης της Θεσσαλονίκης στα εκλογικά κέντρα παράλληλα με τη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Τα δημοψηφίσματα προβλέπονται από τον “Καλλικράτη”. Πάντως, παρά τις απαγορεύσεις καταφέραμε να οργανώσουμε μια διαδικασία και ψήφισαν περίπου 280.000 άνθρωποι. Ανοιξε έτσι ο δρόμος, ώστε τα δημοψηφίσματα στο εξής να γίνονται πιο συντεταγμένα. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε μαζί».

Οσον αφορά ωστόσο την ουσία του δημοψηφίσματος, προσθέτει ότι θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί ύστερα από συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ακούγονταν όλες οι απόψεις.

Σημειώνεται επίσης ότι η Χρυσή Αυγή στη Θεσσαλονίκη έλαβε 7,71%, ποσοστό χαμηλότερο από αυτό της Αθήνας, αλλά εξαιρετικά υψηλό αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για κόμμα που δεν υπήρχε στην πόλη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT