Ψηφοδέλτια κατέληξαν, από λάθος, σε κάδο ανακύκλωσης

Ψηφοδέλτια κατέληξαν, από λάθος, σε κάδο ανακύκλωσης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η οικολογική ευαισθησία μιας καθαρίστριας που εργάζεται σε σχολείο της Πάτρας, το οποίο λειτουργεί ως εκλογικό κέντρο, έσωσε από την καταστροφή έναν ολόκληρο σάκο με ψηφοδέλτια, αλλά και τον δικαστικό αντιπρόσωπο από περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, το πρωί της περασμένης Δευτέρας κι ενώ ο δικαστικός αντιπρόσωπος βρισκόταν ακόμη στο εκλογικό τμήμα, αφού δεν είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία καταγραφής των πρακτικών, έφθασαν οι καθαρίστριες και ρώτησαν αν μπορούν να καθαρίσουν τη σχολική αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός αντιπρόσωπος απάντησε καταφατικά στο αίτημα των καθαριστριών, αφού έπειτα από λίγο θα έφευγε. Ομως, λίγη ώρα αφ’ ότου είχε απομακρυνθεί από το σχολείο, διαπίστωσε ότι του έλειπε ο σάκος με τα ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών. Αμέσως επέστρεψε στο σχολείο και άρχισε να αναζητάει τις καθαρίστριες. Οταν κατάφερε να τις βρει, πληροφορήθηκε ότι ο σάκος είχε καταλήξει σε μπλε κάδο της ανακύκλωσης, αφού οι καθαρίστριες είχαν πιστέψει πως πρόκειται για άχρηστο υλικό από χαρτί, το οποίο συγκεντρώνεται σε μεγάλες ποσότητες στα εκλογικά τμήματα. Επειτα από έρευνα στους μπλε κάδους της περιοχής, βρέθηκε τελικά άθικτος ο σάκος με τα ψηφοδέλτια. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με νομικούς, εκτός από τις πιθανές συνέπειες που θα είχε να αντιμετωπίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, οι εκλογές στο συγκεκριμένο τμήμα θα ακυρώνονταν.

Ξεχασμένοι φάκελοι

Σε μία άλλη περίπτωση, στο δημοτικό διαμέρισμα Μακρισίων του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων της Ηλείας, καθαρίστρια βρήκε το πρωί της Δευτέρας μέσα σε εκλογικό τμήμα 11 φακέλους που αποτελούσαν εκλογικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά από τους φακέλους είχαν μέσα ψηφοδέλτια και άλλοι τέσσερις ήταν κενοί. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι φάκελοι είχαν σφραγίδα, μονογραφή και ήταν αριθμημένοι.

Μετά την εύρεση των φακέλων, η καθαρίστρια ειδοποίησε μέλος του τοπικού συμβουλίου Μακρισίων και αυτός με τη σειρά του την Αστυνομία. Στη συνέχεια, αστυνομικοί πήραν τους φακέλους και σχημάτισαν δικογραφία για την υπόθεση, ενώ έχουν ενημερωθεί ο έφορος των εκλογών και η Εισαγγελία του Πύργου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT