Πυρά Βασ. Μιχαλολιάκου κατά συνδυασμού Μώραλη

Πυρά Βασ. Μιχαλολιάκου κατά συνδυασμού Μώραλη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα ακραίας έντασης προμηνύεται ότι θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Πειραιά την επόμενη Κυριακή. Το δημαρχιακό αξίωμα διεκδικούν ο απερχόμενος δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Μιχαλολιάκος (31,33%) και ο Γιάννης Μώραλης (33,28%).

Πάντως οι προβλέψεις για το αποτέλεσμα της κάλπης στον δήμο την επόμενη Κυριακή είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς δεν είναι καθορισμένη ή έστω προβλέψιμη η στάση των ψηφοφόρων που την πρώτη Κυριακή ψήφισαν τις αριστερές δυνάμεις. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να υπάρξει σαφή στήριξη του κ. Μιχαλολιάκου όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. «Είναι κακό που ο κύριος Δρίτσας δεν κατάφερε να πάει στον β΄ γύρο. Από τα λεγόμενα του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον κ. Μιχαλολιάκο». Πάντως, ο Θεόδωρος Δρίτσας, που συγκέντρωσε ποσοστό 17,08% στον α΄ γύρο, αναμενόταν να καταλήξει έπειτα από συνεδρίαση με τα στελέχη της παράταξής του για τη στάση που θα κρατήσει.

Χθες, μιλώντας στην «Κ», ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής. Οπως τόνισε, έχει διαμορφωθεί μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίξει το πρόσωπο και το έργο του στον Πειραιά. «Οι πολίτες θα ανακόψουν την προσπάθεια εισβολής της διαπλοκής στον Πειραιά γιατί γνωρίζουν ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να έρθει η ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία. Γνωρίζουν ότι ο συνδυασμός του κ. Μώραλη είναι συνασπισμός συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων των Κόκκαλη – Μαρινάκη». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι την προεκλογική περίοδο υποστήριζε το πρόγραμμά του όπως κάνει κάθε υποψήφιος από την ιδεολογική πλευρά που εκπροσωπεί. «Ομως μετά την εμφάνιση αυτού του μορφώματος θεωρώ καθήκον μου να προασπίσω την τιμή και την ενότητα της πόλης».

Στο μεταξύ, την εξέταση των καταγγελιών των κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, Θοδωρή Δρίτσα και γονέων ότι στην 13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» που πραγματοποιήθηκε στις 14/5 στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μοιράστηκαν καπελάκια με προεκλογικά συνθήματα και οι μαθητές καθοδηγήθηκαν να φωνάξουν ρυθμικά «Πειραιάς Νικητής» (το όνομα του συνδυασμού του κ. Μώραλη) ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο ο πρόεδρος του «Ευ Αγωνίζεσθαι», Δημήτρης Χατζημιχάλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT