Επίθεση Ευ. Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στη συνδυαστική ερμηνεία των αποτελεσμάτων της Κυριακής «ώστε κανείς να μην μπορεί να πει ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα νομιμοποίησης και αντοχής της χώρας την επομένη των εκλογών», επέμεινε ο κ. Ευ. Βενιζέλος και χθες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, εξαπέλυσε και νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του κ. Αλ. Τσίπρα, στον οποίο απέδωσε ευθύνες για την επικράτηση του κλίματος πόλωσης. Ο κ. Βενιζέλος επανέφερε (9,84) και το δίλημμα της στήριξης της «Ελιάς» προς τους ψηφοφόρους που επιθυμούν την κυβερνητική σταθερότητα.

Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει και την απουσία του κ. Γ. Παπανδρέου από την προχθεσινή κεντρική εκδήλωση της «Ελιάς», λέγοντας ότι ενδεχομένως ο πρώην πρωθυπουργός κάνει κάποια δημόσια δήλωση για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της Κυριακής. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν υποψηφίους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη παράταξη.

Ο κ. Βενιζέλος υποβάθμισε τη σημασία πιθανών διεργασιών στην Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «οι κομματικοί προβληματισμοί» υπολείπονται της σημασίας που έχει η χώρα να κινηθεί το ερχόμενο διάστημα σε σταθερό έδαφος. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξαν τις δυνάμεις που εξακολουθεί να έχει η Κεντροαριστερά σε διάφορα επίπεδα.

Για τις Κάννες

Αναφερόμενος στην προσωπική πορεία του, ο κ. Βενιζέλος υπερασπίστηκε τις επιλογές του το 2007 και το 2011. «Αν ήταν να κάνω προσωπικές επιλογές, το 2007 δεν θα υπήρχε ενιαία παράταξη», δήλωσε. Επίσης, αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι «έχουμε κουραστεί κι έχουμε κουράσει να κάνουμε προτάσεις συνεργασίας». Ερωτώμενος για τον Νοέμβριο του 2011 και όσα συνέβησαν στις Κάννες, ο κ. Βενιζέλος επιφυλάχθηκε να μιλήσει εν καιρώ, ενώ επανέλαβε ότι ο κ. Λ. Παπαδήμος ήταν επιλογή του κ. Παπανδρέου και των κ. Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, των τριών πολιτικών αρχηγών που στήριξαν την κυβέρνηση που συγκροτήθηκε τότε.

Ο κ. Βενιζέλος προέβη σε εκτενή αναφορά και στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και στο άνοιγμα το οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς. Υπογράμμισε πως πρέπει να εξηγηθεί στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ότι έκαναν «μια αντιδημοκρατική επιλογή, ότι ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά φασιστική, βίαιη, ότι αυτή τη στιγμή είμαστε δακτυλοδεικτούμενοι σε όλη την Ευρώπη, γιατί έχουμε ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα στην ήπειρο». Μάλιστα, περιέγραψε ως λανθασμένη την κίνηση του κ. Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «φλερτάρουν άμεσα ή έμμεσα με την ηγεσία, την πολιτική ή την αυτοδιοικητική, του χώρου της Χ.Α.». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σφοδρά στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε (ΣΚΑΪ) ότι «κουνάει το χέρι, απειλεί, εκβιάζει, χυδαιολογεί, δημιουργεί συνθήκες συμβολικού εμφυλίου πολέμου. Διώχνει τους επενδυτές, απειλεί κάθε επενδυτή που θέλει να δώσει δουλειά σε Ελληνες ανέργους». Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε ως το «μεγάλο στοίχημα» της επόμενης περιόδου την αντιμετώπιση της ανεργίας, βάσει ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης. Επανέλαβε ότι, βάσει των υπολογισμών που έχει κάνει το κόμμα του, στην ελληνική οικονομία υπάρχει ένα δυνητικό απόθεμα 700.000 θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT