ΚΚΕ: Τα άλλα κόμματα στήνουν παγίδες στον λαό

ΚΚΕ: Τα άλλα κόμματα στήνουν παγίδες στον λαό

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επισήμανση ότι την Κυριακή «ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας», ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κάλεσε χθες από το Πεδίον του Αρεως, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για τις ευρωεκλογές, τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να ψηφίσουν «με τα μάτια ανοιχτά στις μικρές και μεγάλες παγίδες που μας στήνουν παλιοί και νεοφώτιστοι “σωτήρες”». Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ξόρκισε την αποχή, τονίζοντας ότι «στην κάλπη των ευρωεκλογών πάμε όλοι μαζικά, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες, νέα ζευγάρια, με φίλους και συγγενείς και ρίχνουμε αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ». Εσπευσε, δε, να επισημάνει ότι την προηγούμενη Κυριακή «σε 214 δήμους σε όλη τη χώρα αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσοστά του ΚΚΕ, ενώ και στις 13 περιφέρειες κατέγραψε σημαντική άνοδο». Ζήτησε την προσεχή Κυριακή να ολοκληρωθεί το βήμα που έγινε και «ενιαία να καταδικαστούν τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν τα άλλα κόμματα, να καταδικαστούν τα παζάρια που αντιμετωπίζουν τη λαϊκή ψήφο ως εκλογική πελατεία για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική και η ενσωμάτωση του λαού μας στο σάπιο αυτό σύστημα».

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστή σε αυτά τα παιχνίδια και πρόσθεσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει βρει δασκάλους καλούς από τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τις αθρόες μεταγραφές που έχει κάνει, έχει συμβουλάτορες καθηγητές στο είδος τους, ειδικευμένους στη λαμογιά, στις συναλλαγές, στη διαπλοκή, στα παζάρια, στην κοροϊδία».

Αναφερόμενος στη διαμάχη ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «το “παλιό” και το “νέο” της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά το παλιό και το ξεπερασμένο σύστημα που σαπίζει». Προχώρησε, δε, σε άνοιγμα, τονίζοντας ότι «πολλοί από τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τους σημερινούς και χθεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα προβληματίζονται, ανησυχούν για τις εξελίξεις και την πορεία των κομμάτων τους, δεν τους έχουν εμπιστοσύνη. Τους απλώνουμε το χέρι».

Ο κ. Κουτσούμπας επέμεινε ότι από την αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές ζημιώθηκε ο λαός και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους ψηφοφόρους να τον ψηφίζουν «για να προχωράει αυτός σε αλισβερίσια, σε παζάρια, να συναγελάζεται με μεγαλοβιομηχάνους και να περιδιαβαίνει στα σαλόνια της ευρωπαϊκής και αμερικανικής πλουτοκρατίας, για το πώς θα εγκλωβίσει αυτός με τη σειρά του τον λαό, το κίνημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT