Αιχμές από Σγουρό κατά Ρένας Δούρου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού βρήκε τα χρήματα να κάνει όλη αυτή την προεκλογική δραστηριότητα; Γιατί δεν έχει δηλώσει κανένα έσοδο και καμία δαπάνη όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε χθες το πρωί ο κ. Σγουρός (από το Βήμα FM) προς την αντίπαλό του κυρία Δούρου. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω και αφήνοντας αιχμές για διαπλοκή, ο νυν περιφερειάρχης ρωτάει την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιος της κάνει “δώρο” την προεκλογική καμπάνια; Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για την αφισορύπανση, που είναι 100 χιλιάδες ευρώ; Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας για τη μη ανάρτηση εσόδων και δαπανών στη Διαφάνεια;».

«Η εκλογική νομοθεσία επιβάλλει κάθε έσοδο και κάθε δαπάνη να δηλώνεται και να αναρτάται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, τη Διαφάνεια. Ολες οι δαπάνες, όλων των συνδυασμών και των υποψηφίων πρέπει να καταχωρίζονται εκεί άμεσα. Η κ. Δούρου και όλος ο συνδυασμός της μέχρι σήμερα έχει δηλώσει μηδέν εκλογικές δαπάνες. Επαναλαμβάνω: μηδέν», ανέφερε ο κ. Σγουρός, ο οποίος έθεσε και θέμα επιβολής προστίμου στον συνδυασμό της κυρίας Δούρου για αφισορύπανση.

«Η χρηστή διοίκηση και ο Γιάννης Σγουρός είναι έννοιες ασύμβατες. Και αυτό το βεβαιώνουν οι ίδιοι οι αντιπεριφερειάρχες του», απάντησε η παράταξη της κυρίας Δούρου, «Δύναμη Ζωής». Στην ανακοίνωση παρατίθενται δηλώσεις της αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθης Κισκήρα, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σγουρός «διανέμει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την εκλογική σκοπιμότητα, στο πλαίσιο των πελατειακών αντιλήψεων». Επίσης, παρατίθεται δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστα Μανιάτη, όπου αναφέρεται ότι «το ψηφοδέλτιο (Σγουρού) όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητο, αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό, αλλά αποτελεί κλασική περίπτωση πολιτικής συναλλαγής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT