Επιστροφή ΛΑΟΣ βλέπει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης

Επιστροφή ΛΑΟΣ βλέπει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά στη μεγάλη επιστροφή βρέθηκε ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, που έμεινε κάτω από το όριο του 3% μόλις για 0,25%. Αν και στις δημοσκοπήσεις που γίνονταν πριν από τις εκλογές ο ΛΑΟΣ έδειχνε να κινείται γύρω στη μονάδα, στις κάλπες κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 2,75%, έναντι 1,58% που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του 2012. Ενα μέρος των ψήφων που συγκέντρωσε, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του κόμματος, πρέπει να προέρχεται από δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ενώ κατάφερε να επαναπατρίσει και ένα μέρος από τις διαρροές του προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες στις εκλογές του 2012. Ισως πάντως η πιο σημαντική εξέλιξη για τον ΛΑΟΣ να είναι ότι επανακάμπτει στα «κάστρα» που διατηρούσε στη Βόρεια Ελλάδα και που υπήρξαν η βάση της πολιτικής του ισχύος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ΛΑΟΣ κατάφερε να ξεπεράσει το 3% στους νομούς Δράμας (4,02%), Α΄ Θεσσαλονίκης (3,6%), Β΄ Θεσσαλονίκης (3,2%) και είναι πάνω από 3% στους νομούς Καβάλας, Κιλκίς, Κοζάνης, Ημαθίας και Πέλλας, αν και σημειώνει το καλύτερο αποτέλεσμά του στη Φθιώτιδα. Επίσης καλά πήγε ο ΛΑΟΣ και στην Περιφέρεια Αττικής. Στη δήλωσή του, αργά χθες το βράδυ, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα επιτυχές, εστίασε στην ανάκαμψη του ΛΑΟΣ και δήλωσε ότι το κόμμα του ξαναμπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι: «Παρότι πολλοί μας είχαν κηρύξει σε πολιτική αφάνεια, επανακάμψαμε διπλασιάζοντας –περίπου– το ποσοστό μας, από τις τελευταίες εκλογές. Μπαίνουμε στο πολιτικό παιχνίδι, με απαιτήσεις, χωρίς βερμπαλισμούς και έπαρση», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT