Στην ομάδα ΕΣΚ, ως ανεξάρτητοι, οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού»

Στην ομάδα ΕΣΚ, ως ανεξάρτητοι, οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, δηλαδή των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα ενταχθούν οι δύο αντιπρόσωποι που εκλέγονται με το «Ποτάμι». Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον κ. Στ. Θεοδωράκη. Οι δύο ευρωβουλευτές του «Ποταμιού» (έως τώρα εκλέγονται οι κ. Γ. Γραμματικάκης και Μιλτ. Κύρκος) θα ενταχθούν ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι, δίχως να προσχωρήσουν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ).

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη, η επιλογή έγινε λόγω της προγραμματικής δέσμευσης των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στον Νότο. Ο κ. Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του επέλεξαν την ομάδα του ΕΣΚ, διότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο Ευρωκοινοβούλιο και δίνει δυνατότητες για τη διευρυμένη συμμετοχή σε διάφορες επιτροπές, ενδεχομένως και για τη διεκδίκηση της αντιπροεδρίας σε κάποια από αυτές.

Μετά τη σχετική επικοινωνία για επικύρωση της προσχώρησης στην ευρωομάδα του ΕΣΚ με τον πρόεδρό της κ. Χάνες Σβόμποντα και τη γ.γ. κ. Αννα Κολόμπο, ο κ. Θεοδωράκης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, οι οποίοι και τον συνεχάρησαν για τις εκλογικές επιδόσεις του «Ποταμιού».

Από την πλευρά του «Ποταμιού» τονίζουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν εντάσσονται στο ΕΣΚ, ωστόσο από τη συγκεκριμένη επιλογή καθίσταται προφανής η στόχευση του κόμματος να οριοθετηθεί εντός της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, ενόψει μάλιστα των εξελίξεων οι οποίες θα δρομολογηθούν στο προσεχές διάστημα. Εως τότε, οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη ασχολούνται με την προετοιμασία του ιδρυτικού συνεδρίου του «Ποταμιού», που θα γίνει στον Εβρο στα τέλη Ιουνίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT