Πυρά από «Ποτάμι» κατά κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά από «Ποτάμι» κατά κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε χθες το «Ποτάμι» με αφορμή την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον αφοριστικό τρόπο που αντιμετωπίστηκε η εν λόγω πρωτοβουλία από την Κουμουνδούρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη, αφού τονίζεται ότι «το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια», καταλογίζεται στους κ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Αλ. Τσίπρα ότι συνειδητά ή μη συντείνουν τελικά με τις επιλογές τους στο να διαμορφώνεται για τη χώρα μας μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα στο εξωτερικό που αποθαρρύνει οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. «Ηδη τις τελευταίες εβδομάδες τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας άρχισαν να ανεβαίνουν επικίνδυνα, ακριβώς εξαιτίας του πολιτικού κινδύνου, της παρατεταμένης εκλογολογίας και φυσικά της ανησυχίας των αγορών που επιτείνει η αβεβαιότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος καταλογίζει και στα τρία κόμματα πως «κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επιδεινώσουν την κατάσταση, αδιαφορώντας στην πράξη για τις συνέπειες. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ από ανικανότητα και πανικό και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη λαιμαργία του για κυβερνητική εξουσία», αναφέρεται χαρακτηριστικά και επιπλέον αποδίδεται στους πρώτους «απουσία σχεδίου και οράματος» και στον κ. Τσίπρα ότι «δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα λάθη των παλαιών κυβερνητικών κομμάτων».

Το «Ποτάμι» υπενθυμίζει, τέλος, ότι «δεν έχει βουλευτές για να πει αυτά τα αυτονόητα στη Βουλή του γερασμένου πολιτικού συστήματος. Αν ήμασταν στη Βουλή θα απαιτούσαμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση, διαπιστώνοντας ότι «τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT