«Ανοιγμα» από Ποτάμι σε πρώην πολιτικούς

«Ανοιγμα» από Ποτάμι σε πρώην πολιτικούς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση συστράτευσης σε όσους πολίτες ασφυκτιούν μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας θα απευθύνει ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, επιχειρώντας για πρώτη φορά ένα άνοιγμα ακόμη και σε στελέχη που έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά βρίσκονται σήμερα μακράν της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και συμμερίζονται τις απόψεις του «Ποταμιού». Η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε αναγκαία, καθώς στο «Ποτάμι» διαβλέπουν πλέον ως πολύ πιθανό το σενάριο των εκλογών και καλούνται για πρώτη φορά να συγκροτήσουν πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Σε όσους, δε, είναι έτοιμοι να επικρίνουν τον κ. Θεοδωράκη ότι αντιφάσκει με τις αρχικές δεσμεύσεις του περί «ενός κινήματος χωρίς πολιτικούς», οι συνεργάτες του έχουν από χθες έτοιμη και την απάντηση. «Ουδέποτε απορρίψαμε συλλήβδην τους πολιτικούς και κυρίως όσους δεν είχαν καμία εμπλοκή στην κρίση», έλεγαν και τόνιζαν «πως ούτως ή άλλως απόφαση του “Ποταμιού” είναι στα ψηφοδέλτιά του να κυριαρχούν άνθρωποι που έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής».

Η απόφαση, ωστόσο, του κ. Θεοδωράκη να απευθυνθεί ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν αναλάβει διοικητικές ή ακόμη και κυβερνητικές θέσεις προφανώς σχετίζεται και με τις δημοσκοπήσεις. Στο «Ποτάμι» δεν κρύβουν τη χαρά τους για το γεγονός ότι σε αρκετές μετρήσεις επικυριαρχούν του ΠΑΣΟΚ και αναδεικνύονται σε τρίτη πολιτική δύναμη. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, γνωρίζουν ότι συνεπάγεται και μια τεράστια ευθύνη σε περίπτωση που ξαφνικά κληθούν ακόμη και να συγκυβερνήσουν και ως εκ τούτου, ο ανομολόγητος στόχος του κ. Θεοδωράκη είναι να διαμορφώσει από τώρα μια σκιώδη κυβερνητική ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT