Αντ. Σαμαράς: Μας βύθισαν στην πολιτική αβεβαιότητα

Αντ. Σαμαράς: Μας βύθισαν στην πολιτική αβεβαιότητα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού τόνισε ότι η Ευρώπη αναγνωρίζει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στην Κομοτηνή τόνισε ότι “προσπάθησαν αυτή την πορεία να την ανακόψουν. Εκεί που βγήκαμε από την ύφεση, μας βύθισαν ξανά στην πολιτική αβεβαιότητα που «πάγωσε» τα πάντα.

 

Προσπάθησαν να ανακόψουν την έξοδο από το μνημόνιο. Την ώρα που η Ευρώπη και οι δανειστές μας είχαν δεχθεί να μας στηρίξουν για τη μετά το μνημόνιο εποχή, δημιούργησαν πολιτική αβεβαιότητα και «πάγωσαν» τα πάντα.

Προσπάθησαν να ακυρώσουν τις μεταρρυθμίσεις. Μια μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, που δεν τις ήθελε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού! Και μαζί ακύρωσαν και τη Συνταγματική Μεταρρύθμιση που ετοιμάζαμε. Και τώρα δυστυχώς, το καινούργιο Σύνταγμα θα πρέπει να το ξαναδούμε, αν μπορούμε να το αλλάξουμε, μετά το 2021”.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε και τις προθέσεις της Ν.Δ., αν αποτελέσει τη νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης: “Πέρα από την Συνταγματική Αναθεώρηση, τα επόμενα χρόνια θα γίνουν δύο πράγματα: Ακόμα περισσότερες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις εναντίον της γραφειοκρατίας για ένα κράτος πιο ευέλικτο. Χρειαζόμαστε ένα λειτουργικό, ευέλικτο κράτος. Όχι ατέλειωτες ουρές, και υπογραφές και καθυστερήσεις για ένα απλό πράγμα.

Η άμεση εξυπηρέτηση είναι δικαίωμα του πολίτη και της επιχείρησης!

Ενώ μέχρι τώρα, η ταλαιπωρία του πολίτη ήταν «δικαίωμα» του γραφειοκράτη που στεκόταν απέναντί του. Αυτό θα το τελειώσουμε για πάντα. Και ήδη έχουμε αρχίσει και το περιορίζουμε παντού. Δεν θα κυνηγήσουμε μόνο τη γραφειοκρατία. Θα δώσουμε και κίνητρα και καλύτερες αποδοχές σε αυτούς που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι Ανάπτυξη σημαίνει να μοιράζει το κράτος λεφτά! Και που θα τα βρει το κράτος; Δεν τους νοιάζει. Θα τα παίρνει από αυτούς που παράγουν για να τα δίνει σε εκείνους που κάθονται; Θα τα δανείζεται απ’ έξω για να έλθει η στιγμή να πνιγεί και πάλι η Χώρα στα χρέη; Δεν τους νοιάζει… Έτσι, άλλωστε, φτάσαμε και στην κρίση! Αυτό μας είχε φέρει στα ελλείμματα, στον υπερδανεισμό, στα μνημόνια. Κι αυτό ανατρέψαμε δυόμιση χρόνια τώρα”.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τρομοκρατία και το θέμα των φυλακών Δομοκού: “Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να καταργηθούν, παρακαλώ -ακούστε και αυτό- οι φυλακές υψίστης ασφαλείας που δημιουργήσαμε στο Δομοκό μόλις τώρα, προ ολίγων ημερών! Ζητούν να καταργηθούν.

Και ρωτάω γιατί θέλουν να τις καταργήσουν; Για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες; Τους οποίους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν ευκαιρία να υποστηρίζουν, να υπερασπίζονται ή να ζητούν και την αποφυλάκισή τους. Και εν πάση περιπτώσει, έξι φορές τους έχουμε προκαλέσει και τους λέμε γιατί δεν κάνετε μια δήλωση που να λέτε ότι πραγματικά συγχαίρετε την Ελληνική Αστυνομία. Τι πρόβλημα έχετε;

Αλλά το λένε ανοιχτά, θέλουν να την «αφοπλίσουν την αστυνομία». Δηλαδή να τη διαλύσουν! Γιατί πώς να τα βάλουν αφοπλισμένοι αστυνομικοί με βαριά οπλισμένους κακοποιούς;”

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT