ΚΚΕ: «Λίγη τσίπα δεν βλάπτει»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποδίδοντας στον κ. Αλέξη Τσίπρα «μεγάλο θράσος» και προσθέτοντας ότι «λίγη τσίπα δεν βλάπτει!», ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έσπευσε χθες να απορρίψει το ενδεχόμενο οιασδήποτε μορφής μετεκλογικής συμπόρευσης του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν ο κ. Τσίπρας που, πιστός στο επίμονο φλερτ προς τον Περισσό, άνοιξε για άλλη μια φορά ζήτημα μετεκλογικής συνεργασίας. Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση (STAR) για τα κόμματα με τα οποία θα συνεργασθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ανέφερε: «Αν χρειάζεται ανοχή ή ψήφο του ΚΚΕ προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να αρνηθεί, αλλά αυτό θα το αποφασίσει εκείνο».

Υψηλοί τόνοι

Ο κ. Κουτσούμπας έσπευσε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους. «Αυτό που είναι αδιανόητο, είναι να ζητάει από το ΚΚΕ, στο όνομα μάλιστα της Aριστεράς, να πάμε μαζί “να σώσουμε”, όπως ο ίδιος είπε, την Ε.Ε., το ευρώ, τους μονοπωλιακούς ομίλους, να ξεχάσει ο λαός όσα όλα αυτοί του πήραν, όλα όσα έχασε».

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθίσταται σαφής και από το πρώτο προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του Περισσού, με κεντρικό σύνθημα «Ηταν ψεύτικα». Στο βίντεο φιλοξενούνται δηλώσεις των κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, ως «τα ψέματα που είπαν στον λαό Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ» και η παρουσίαση κλείνει με την παρότρυνση «για να μην ξεγελάσουν πάλι τον λαό, τώρα ψηφίζουμε ΚΚΕ δυνατό. Σίγουρη εγγύηση για τον λαό!».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόκειται σήμερα να επισκεφθεί τη Λάρισα, όπου θα μιλήσει στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο της Πόλης. Αύριο θα βρεθεί στην Πάτρα και θα μιλήσει στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο της Ε.Α. Πατρών και την Παρασκευή στα Ιωάννινα, όπου στις 9 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κέντρο Καρβούνη στην Ελεούσα. Το Σάββατο θα μιλήσει σε συγκέντρωση της νεολαίας, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτινγκ και την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Παράλληλα, με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT